Terrassa

Quatre aspirants ponderant notes i nervis

Parlem amb alumnes de Terrassa en les darreres hores abans de la selectivitat

Interior de la BCT, aquest dilluns / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Semblen tranquils, però la processó va per dins, i ho admeten. La primera pedra la van col·locar fa temps, però aquests dies aixequen una paret més de l’edifici del futur. El Diari de Terrassa parla amb quatre estudiants que aquest dilluns espremien els últims moments abans de la selectivitat que comença aquest dimarts.

Alba Sánchez Guinot, 19 anys

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

“Vull estudiar una carrera de l’àmbit de la salut”

Ha estudiat un grau superior d’animació sociocultural i turística a Barcelona. Farà les PAU (l’específica) a la Pompeu Fabra. “Em presento a un examen, aquest dijous. Les que em ponderen són les matemàtiques o la biologia, perquè vull estudiar una carrera de l’àmbit de la salut: potser infermeria, o fisioteràpia. Encara que només hi vagi per pujar nota, sempre apareixen els nervis. Si no em surt bé, intentaria treballar i em prepararia per a una altra prova l’any vinent”.

Pablo Martín Cañola, 18 anys

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

“Se’m donen bé els números i la comunicació”

Estudiant del Karmel, el Pablo es presenta a les generals i l’específica, economia i geografia. “Geografia, perquè crec que és fàcil i pot ponderar al 10. I si a matemàtiques em va malament, economia. Necessito un 10,6”, diu. Vol estudiar ADE amb dos anys d’especialització en màrqueting: “Abans no m’havia aturat a pensar-ho. Ho he decidit en els últims dos mesos: se’m donen bé els números i la comunicació i crec que és una bona combinació”.

Gerard Comas Parrot, 18 anys

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

“Fa temps que penso en fer enginyeria mecànica”

És alumne de l’Institut Montserrat Roig i acudirà a la UAB tots els dies d’aquesta convocatòria de la selectivitat, en el seu cas, la tecnològica. “Intentaré entrar en la UPC a cursar enginyeria mecànica. Em sento segur, però amb els inevitables nervis, tot i que tinc un 6,92 i la nota d’entrada estava l’any passat en 7,9. Fa temps, des de l’ESO, que penso en estudiar enginyeria mecànica. Els meus avis, el patern i el matern, eren enginyers químics”.

Iztiar Muñoz Herrero, 17 anys

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

“Del Nicolau Copèrnic a estudiar químiques, si tot va bé. La Itziar, que també ha d’acudir a la UAB, s’ha inscrit “en la selectivitat de ciències, l’específica de física i química, més l’obligatòria, amb història de la filosofia; en principi m’arriba la nota (un 8,24 al batxillerat) però vull assegurar-me. Estic nerviosa, sobretot, pel segon dia, amb història de la filosofia, ‘mates’ i química. Considero més complicada la química per a la selectivitat que com a assignatura fins ara”.

Cercant buit en les carreres més demanades

To Top