Festa Major

Aniol Galí, pregoner de la Festa Major 2024

Aquest terrassenc ha format part de Gegants, Minyons, La Pàjara, El Ball de Serrallonga, Bastoners i Nans i Capgrossos,

Aniol Galí és el pregoner de la Festa Major de Terrassa 2024. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha revelat aquesta tarda a la Sala Muncunill l’última gran incògnita sobre la festa. Ho ha fet en el marc de la Festa de Capdidats, on per primera vegada han ballat els 44 capgrossos de la ciutat i on els set candidats han exposats el seus arguments per ser escollits com a Capgròs de l’Any.

Aquest terrassenc de 40 anys i treballador de manteniment del parc de Vallparadís. Gairebé no pot comptar amb els dits de les seves mans les entitats de cultura popular en les quals, d’una manera més intensa o menys, col·labora i participa.

Aniol Galí, pregoner de la Festa Major 2024 / Nebridi Aróztegui

L’alcalde de Terrassa Jordi Ballart ha revelat el nom del pregoner i ha definit Aniol Galí com una “persona que porta la cultura popular a les venes”. Aniol Galí no s’esperava ser el pregoner. Així explica les seves primeres sensacions: “Estic més nerviós que una altra cosa. Aniré rumiant tot el que pugui per dir-ho a la festa major i ja sortirà”. 

Gegants, Minyons, La Pàjara, El Ball de Serrallonga, Bastoners i Nans i Capgrossos, formen part de les seves activitats que, en aquests dies de Festa Major, augmenten la seva presència en els diferents actes que es programen. Participa més activament en algunes.

En una entrevista al Diari de Terrassa, va explicar que  “en altres entitats dono un cop de mà i ajudo”, quan pot. És tota una vida vinculada a la cultura popular que, assegura, li agrada des de ben petit, perquè ho va mamar a casa.

“La meva família està vinculada a la cultura popular i això ho porto a la sang”, revelava. Té molt assumit que aquests dies són dels més importants per als grups locals que es dediquen a això. “La festa major és la culminació de tot el que s’ha fet durant l’any”, comentava.

Aniol Galí, pregoner de la Festa Major 2024
To Top