Terrassa

Tots els gossos del CAAD de Terrassa podran ser passejats i acollits

Tots els gossos del CAAD de Terrassa podran ser passejats i acollits

Interior del recinte del CAAD de Terrassa / LLUÍS CLOTET

Tots els gossos acollits al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics (CAAD) de Terrassa podran ser passejats, sempre que això no comporti riscos per patologies. Tots, també, podran formar part del programa d’acolliment temporal, inclosos aquells que són subjectes d’expedients de comisos. A aquest acord ha arribat el ple municipal d’aquest divendres en aprovar una proposta presentada per l’entitat Voluntaris Gossos Terrassa, el grup de persones que s’ofereix per passejar els animals i gestionar el seu acolliment i que ha plantejat en la sessió plenària el sofriment d’aquells cans “apartats” de determinades cures pel fet d’estar inclosos en procediments administratius.

Álex Guardado, en presentació de l’entitat, ha participat al ple amb una proposta sobre el tracte dispensat als animals en un centre que actualment compta amb 131 gossos. No obstant això, només 62 estan en el recinte municipal, per falta d’espai. Hi ha quatre més en acolliment i la resta, en altres localitats. Voluntaris Gossos Terrassa va emprar l’any passat 1.055 hores a passejar cans, a més de gestionar recollides i adopcions, treballant de manera desinteressada “per amor incondicional als gossos”, ha ressaltat Guardado.

Al desembre del 2021, un gos va ser destinat al CAAD. Va morir “sense que se li permetessin carícies, sense conèixer la vida i una llar”, ha explicat el ponent. Per què no va ser tractat com els altres? “Perquè formava part d’un expedient administratiu. “Saben que suposa per a un gos passar anys en una gàbia, sense contacte amb persones ni  amb altres animals?” , ha preguntat Guardado als regidors.

Lentitud burocràtica

La seva proposta, llimada, transaccionada, ha estat secundada per tots els grups polítics després que el tinent d’alcalde Noel Duque, titular de l’àrea de Benestar Animal, reconegués la lentitud burocràtica que impedeix avançar com seria desitjable: “Vam aconseguir un canvi: que poguessin entrar voluntaris en el CAAD. No vam poder aconseguir un canvi en el model de gestió del centre, però seguim en això”.

El somni, segons Duque, “és que el CAAD es buidi”. Això significaria que el degoteig educatiu a la societat per evitar abandonaments ha estat reeixit, però falta molt camí per a això.

Alicia Tomás, regidora de Vox, ha elogiat “la magnífica tasca, imprescindible” dels voluntaris i ha destacat que l’Ajuntament “ha de vetllar pel benestar dels animals”, i no acontentar-se amb donar-los aliment. Josefina Merino, del PSC, ha manifestat que “cal continuar avançant”. Montserrat Caupena, de Junts, ha expressat el compromís de la seva formació “per la millora del CAAD, per dotar-lo de més agilitat”, i Pep Forn, d’ERC, ha deixat clara “la voluntat animalista” del govern municipal. Els recursos, no obstant això, “són limitats”, però “cal treballar intensament”.

Tots els gossos del CAAD de Terrassa podran ser passejats i acollits
To Top