Terrassa

El pàrquing de Béjar tindrà 269 places

El consistori preveu que durant la primera meitat del 2025 comencin els treballs de la tercera fase del projecte del nou parc de la República

Tram de l'avinguda de Béjar objecte del projecte urbanístic

L’aparcament projectat per l’Ajuntament de Terrassa a l’avinguda de Béjar, una operació per compensar la pèrdua de places d’estacionament derivada de les obres al parc de la República, serà més petit del que s’havia previst en el disseny inicial.  El govern municipal i les associacions veïnals de Sant Pere Nord i de Can Tusell han pactat que la nova àrea d’aparcament gratuït disposi de 269 places, i no de 300. Finalment, no hi haurà espai d’estacionament al tram de Can Tusell.

Com va avançar el Diari de Terrassa, el projecte inicial no convencia l’entitat veïnal de Can Tusell, que argumentava, entre altres raons, que el condicionament de l’àrea per a vehicles al seu tram, entre la carretera de Matadepera i el carrer de Tarragona, fracturava el barri. L’associació de Sant Pere Nord i l’Ajuntament es van mostrar oberts a reconsiderar el pla inicial. El consens és un fet, segons ha anunciat aquest dijous el consistori.

En total, l’Ajuntament hi habilitarà 269 places, la majoria en bateria, respectant l’arbrat i els fanals actuals, i altres zones d’estacionament en cordó

Els treballs de la tercera fase del projecte del nou parc de la República començaran en la primera meitat del 2025. En aquesta darrera etapa s’executaran les plataformes que conformen el parc, els camins longitudinals nord-sud, la bassa de reg, els paviments, la jardineria i d’altres elements. Això suposarà, com recorda el govern local, “que el solar que actualment s’utilitza com una zona d’estacionament lliure per a vehicles, deixi de ser-ho”.

En bateria

L’Ajuntament ha mantingut diverses reunions amb les associacions veïnals de Sant Pere Nord i Can Tusell. Aquesta setmana, s’ha arribat a un consens ampli i s’ha definit el projecte, que contempla habilitar noves places regulades d’aparcament gratuït a la part central de l’avinguda de Béjar i des del carrer de Tarragona.

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

En total, l’Ajuntament hi habilitarà 269 places, la majoria en bateria, respectant l’arbrat i els fanals actuals, i altres zones d’estacionament en cordó, situades en el tercer carril de l’avinguda en sentit sud est cap a l’avinguda del Vallès. Amb aquest projecte, que s’executarà a finals d’any, el consistori afirma que dona resposta a la demanda veïnal i també crea noves places d’aparcament en una zona on està prevista la construcció de dos nous equipaments, el CAP Terrassa Nord i la Residència i Centre de dia de Sant Pere Nord.

Les associacions de veïns han demanat a l’Ajuntament altres intervencions a la zona, aquestes a llarg termini. Reclamen estudiar l’ampliació de la vorera del carrer de Tarragona, entre l’escola Font de l’Alba i el pas de vianants, i també l’eixamplament de la vorera del carrer del Consell de Cent i del de Tarragona, a l’alçada del carrer del Doctor Calsina i el de Roig Ventura.

El pàrquing de Béjar tindrà 269 places
To Top