Festa Major

“Un capgròs travesti seria el més maco i el més divertit de la cultura popular”

Discjòquei, travesti multifuncional, cantat i també col·laborador televisiu, opina que si l’acaben nomenant com a Capgròs de l’Any més enllà del que li implicaria a nivell individual

Alex Marteen / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Alex Marteen, travesti multifuncional i discjòquei

Un dels seus reptes més pronunciats és fer visible el col·lectiu Drag i que la gent tingui consciència de la seva existència i que el respectin. Discjòquei, travesti multifuncional, cantat i també col·laborador televisiu, opina que si l’acaben nomenant com a Capgròs de l’Any més enllà del que li implicaria a nivell individual, seria molt important a nivell més col·lectiu.

“L’art Drag, que és un art al qual normalment no se li dona aquest reconeixement, és un art dissident que sempre ha estat als marges i que sempre s’ha considerat un art de segona i, que de cop i volta, jo com a dragqueen, com a travesti, se’m pugui donar aquest reconeixement tan important per a la ciutat i tan vinculat a la cultura popular, a mi em sembla històric, la veritat”, manifesta.

Marteen sosté que “capgrossos de persones n’hi ha molts, però un capgròs travesti seria el més maco de tots, o sigui, seria maquíssim” i afegeix que, en cas que sigui l’escollit, “a Terrassa tindríem el capgròs més divertit de la cultura popular”. Rebre aquest reconeixement, continua, representaria personalment una gran transcendència i seria un honor “perquè, si et pares a pensar que, després, durant els anys i els anys, quan hi hagi balls populars, sortirà al teu capgròs, aquí i allà, a ballar a l’Estapera, és que et peta el cap”.

També opina que la seva capdidatura i la possibilitat que el triïn “marca un canvi i també indica que la cultura popular, que té una fama de cert ancoratge al passat, de certa reticència en avançar, aquí també demostraria que està perfectament capacitada per adaptar-se als temps moderns, per tirar endavant i per preservar la cultura popular i la cultura tradicional, sense renunciar a avançar i a canviar i a la modernitat”.

To Top