Terrassa

Nova edició de la Jornada del Vallès en Esclerosi Múltiple

Mútua Terrassa acull la trobada, que vol donar a conèixer la malaltia i conscienciar sobre l’impacte que suposa en la qualitat de vida

Els pacients i els familiars seran els protagonistes de la III Jornada del Vallès d’Esclerosi Múltiple. Un esdeveniment que se celebra el dijous 30 de maig, coincidint amb l’efemèride del Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple, organitzat pel Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Mútua Terrasssa (HUMT) en col·laboració del Consorci Sanitari de Terrassa i la Corporació Sanitària Parc Taulí.

L’objectiu de la trobada és donar a conèixer la malaltia, apropar-se als pacients i familiars des de la vessant mèdica i divulgativa i conscienciar sobre l’impacte que suposa en la qualitat de vida de les persones afectades.

La jornada contempla un total de cinc ponències. La primera abordarà la importància del tractament precoç i els factors a tenir presents a l’hora de triar un fàrmac i anirà a càrrec de la Dra. Sarah Besora i la Dra. Sílvia Romero, adjunta i infermera del servei de Neurologia de l’HUMT. La segona se centrarà en la sexualitat i l’Esclerosi Múltiple i en aquest cas serà la Dra. Núria Pérez, adjunta al servei de Rehabilitació, qui la pronunciarà.

Els efectes de la dieta en l’EM i l’alimentació a seguir serà la tercera temàtica que es tractarà i la Dra. Mariona Hervas, adjunta al servei de Neurologia de la Corporació Sanitària Parc Taulí, serà l’encarregada de traslladar-la a l’audiència. La Dra. Marta Fragoso, adjunta al servei de Neurologia del Consorci Sanitari de Terrassa, parlarà sobre la controvèrsia existent en altres teràpies en EM i, finalment, Gemma Tomé, treballadora social del servei de Neurologia de l’HUMT, abordarà la convivència amb l’Esclerosi Múltiple. La jornada comptarà també amb una intervenció a càrrec d’un pacient que hi aportarà el seu testimoni.

La primera jornada es va celebrar el passat 2022 i la va acollir el Consorci Sanitari de Terrassa. La Corporació Sanitària Parc Taulí la va acollir el passat 2023 i enguany ha estat el torn de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa.

Nova edició de la Jornada del Vallès en Esclerosi Múltiple
To Top