Festa Major

“M’haurien de votar per tota la gent que fem les coses d’una manera diferent”

La pastissera de la Xicra és una de les set aspirants a Capgròs del 2024

Establerta a la ciutat ja fa uns anys, les seves creacions són el delit d’una clientela fidel que espera les seves elaboracions, que dissenya d’una manera diferent, creativa i sostenible. Va guanyar la Fava d’Or al dolç més singular de Catalunya, gràcies al seu cardinal. La seva pastisseria té tot un exèrcit d’adeptes que no fallen a l’hora de degustar els seus articles originals. L’any 2023, també li van atorgar la Fava de Cacau de Sant Vicenç dels Horts, que s’entrega a les millors pastisseries de Catalunya.

“És molt difícil” expressar per quins motius creu que hauria de ser guardonada amb el Capgròs de l’Any, diu. Finalment, s’atreveix a exposar un argument en què destaca la feina de totes les persones del seu ram. “M’haurien de votar, no perquè jo sigui la Berta Company, sinó per tota la gent que ens agrada la feina que fem, que ens llevem d’hora per fer les coses d’una manera diferent, més artesana, més autèntica, més sostenible. Per això”, assegura.

Que el divendres de Festa Major es descobrís el seu Capgròs li faria una il·lusió tremenda. “No m’ho esperava gens i va ser una sorpresa total. La veritat és que està sent un any molt bonic”, diu sobre si s’esperava estar entre els set escollits com a capdidats. Ja coneixia aquesta tradició i ser el Capgròs número 45 seria el colofó després de guanyar el premi pel seu cardinal.

Opina que, tot plegat, es tracta “com un reconeixement més, m’imagino, per la feina ben feta”. I també recorda que “va estar molt bé que ens hagin donat un premi pel cardinal que representa la ciutat que, al final també ha ajudat, potser, a donar-ho a conèixer a més punts de Catalunya, en els que no es coneixien aquestes postres”.

To Top