Terrassa

Creu Roja aconsegueix 435 donacions de sang a meitats de la campanya

L’objectiu de les organitzacions és augmentar els estocs de sang abans de l’inici de les vacances amb 1000 donacions en un mes.

La campanya de donació de sang de la Creu Roja i el Banc de Sang continua en marxa. L’objectiu de les organitzacions és augmentar els estocs de sang abans de l’inici de les vacances. Per aconseguir-ho, es van marcar una fita: 1.000 donacions en un mes al Banc de Sang i Teixits a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa. 

La campanya “Terrassa apunta’t al repte, toca donar sang”, organitzada per la Creu Roja i el Banc de Sang i Teixits, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, va començar el 14 de maig i finalitzarà el 14 de juny, el Dia Mundial del Donant de Sang  Aconseguir aquest objectiu principal,suposaria el repte d’augmentar fins a un 30% les donacions d’un mes habitual.

Bones expectatives 

Arribant a l’equador d’aquest període, la marató ja ha aconseguit 435 donacions de sang que serviran per mantenir les reserves de sang en uns nivells òptims de cara l’estiu. Aquestes reserves són necessàries pel funcionament dels hospitals i les necessitats dels pacients  quan, a causa de les vacances, baixen el nombre de donacions habituals. 

En aquest sentit, Ana Bertran, presidenta de Creu Roja a Terrassa, ha valorat positivament el transcurs de la campanya: “Estem a meitat de campanya i ja hem aconseguit gairebé la meitat de les donacions, per tant, som bastant optimistes”.Així doncs, Bertran s’ha mostrat esperançada perquè, segons indiquen les dades fins al moment, és molt probable que s’aconsegueixin aquestes 1.000 donacions a Terrassa. Tot i això, la presidenta de Creu Roja considera que cal “donar una empenta durant les tres setmanes que queden” i reconeix que. tot i que estan contents amb les 435 donacions aconseguides,  “voldrien que n’hi haguessin més”.Per aquest motiu, Ana Bertran anima a la ciutadania terrassenca a participar en la campanya: “Voldria animar a que la gent es vagi apuntant i faci aquest gest solidari i necessari per a tots”.

Fomentar la donació entre els joves

Tot i el desig d’aconseguir la fita pel que fa a les xifres, la campanya vol augmentar el nombre de donants habituals. Hi ha persones que han de deixar de donar sang per motius de salut o edat , motiu pel qual  es necessita un relleu generacional.  Per això, la campanya també va dirigida al sector més jove de la població a través de la conscienciació i la sensibilització sobre la necessitat de la incorporació de l’hàbit de donar sang a la societat. 

La marató  ha comptat amb la col·laboració d’empreses com la Fundació Manuel Lao, Diari Terrassa i Publitesa Comunicació, entre d’altres empreses i entitats solidàries. 

Creu Roja aconsegueix 435 donacions de sang a meitats de la campanya
To Top