El Partit Socialista presentarà dues propostes al ple d’aquest divendres, una per revisar la normativa d’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP) i una altra per millorar la seguretat del personal municipal que treballa d’atenció al públic.
Després d’haver aprovat de manera unànime la proposta del PP per revisar la normativa d’ús dels patinets elèctrics, coneguts com a vehicles de mobilitat personal al mes de novembre, i de les declaracions del tinent d’alcalde i el regidor de mobilitat a la Comissió Informativa de Territori que afirmaven que es reforçaria la senyalització i cartelleria, però que no es canviaria l’ordenança, el PSC ha decidit fer una altra proposta per “apretar i donar-li una volta a l’equip de govern”.
Aquest matí, en una roda de premsa, l’alcalde Jordi Ballart ha explicat que es prohibirà l’ús de patinets a l’illa de vianants, però el PSC vol anar més enllà. “A banda de prohibir la circulació dels vehicles de mobilitat personal per l’illa de vianants, demanem que s’elevi l’edat mínima de 14 a 16 anys per conduir aquest tipus de vehicles” ha reclamat el regidor Marc Armengol. El PSC també proposa l’ús del casc per a tots els conductors, no només pels menors de 16 anys com fins ara. A més, també demanen que el conductor del vehicle tingui una assegurança de responsabilitats.
Pel que fa a la segona proposta, associacions sindicals com Comissions Obreres, UGT, CSIF, SALT o el Sindicat de Policia han denunciat l’increment de les agressions verbals i físiques que pateix el personal municipal. I és que l’any passat es van obrir 52 expedients derivats dels protocols de seguretat entre els treballadors de l’Ajuntament.
En aquest sentit, el regidor Javier García considera que, tot i que l’Ajuntament ja disposa d’un protocol de seguretat, és massa “genèric” i “no contempla les diferències entre els serveis municipals de l’Ajuntament”. Així doncs, el PSC demana que el protocol estigui adaptat. També reclama que l’Ajuntament adopti mesures correctores i també preventives com establir control d’accessos al centre de treball i mesures de seguretat com polsadors fixos i connexió amb la policia municipal.
A més, proposa que l’organització a l’espai de treball i el disseny de l’entorn també contempli la seguretat de les persones que presten aquests serveis a l’Ajuntament. Finalment, la proposta requereix que, en cas d’agressió, la víctima tingui el suport de l’Ajuntament tant pel que fa a la presentació de la denúncia com al procediment judicial i que proporcioni assistència jurídica a tot el personal i que es percebi com “acusació popular”.