Terrassa

Les tapes recuperen pistonada a Terrassa

Torna una ruta per degustar tapes, anomenada “Joc de Tapes”, que reprèn l’anterior “De Tapa en Tapa”

La Casa Alegre de Sagrera ha acollit la presentació / Alberto Tallón

Un esdeveniment gastronòmic recuperarà l’esperit del “De tapa en tapa” que, com ha explicat aquest dijous Xavi Gómez, president del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, entitat organitzadora, va patir la manca de patrocinador. Del 24 de maig al 24 de juny, es podran degustar fins a 28 tapes corresponents als 28 establiments del sector que participen en el “Joc de Tapes”, amb una fórmula molt similar a la seva ruta antecessora. Tapa més beguda tindran un cost de 5 euros en els restaurants de Terrassa i Vacarisses que han decidit ser part d’aquesta proposta. Hi ha premis.

Les persones que vulguin participar disposaran d’una guia on apareixen tots els bars i restaurants del “Joc de Tapes”. Quan degustin la tapa, hauran d’entregar-la perquè els hi posin el segell del local. Es pot valorar la tapa en qüestió, de l’1 (no m’ha agradat) al 5 (m’agrada molt). La guia, abans que s’acabi el termini, el 27 de juny, es podrà entregar a l’Oficina de Turisme de la ciutat o al Gremi. D’aquí, s’establiran uns premis que s’entregaran l’1 de juliol, en els actes del Gremi de Festa Major.

El tinent d’alcalde Xavi Cardona, al fons a l’esquerra, i el president del gremi, Xavi Gómez, en primer terme / Alberto Tallón

Gómez, en l’acte de presentació d’aquest esdeveniment gastronòmic, ha assenyalat que el sector ha passat anys “molt durs” i que, a la nova junta del Gremi, “vam fer una autocrítica i vam dir que volíem modernitzar-nos i evolucionar una mica l’hostaleria”. Ha agraït als col·laboradors del “Joc de Tapes”, que ha qualificat de “repte molt important, perquè és una campanya que dona molta vida a la nostra ciutat”.

El president del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca ha apuntat que Terrassa “és una ciutat molt gran, molt rica en gastronomia i culturalment” i ha afegit que “la idea és que Terrassa ha d’estar viva de dilluns a diumenge, no de divendres a dissabte”. Gómez ha afirmat que “la cultura catalana, ja sabem que som així, divendres i dissabte, i després el dimecres no podem sortir. Doncs no, hem de sortir el dilluns, el dimarts, el dimecres, hem de fer ciutat, hem de veure grups, sortir pel carrer un dilluns, al migdia, a la tarda, a sopar i fer ciutat i fer ambient a la nostra ciutat”.

Agraïment al Gremi

Pep Forn, regidor, entre altres, de Turisme, ha agraït al Gremi per organitzar aquesta proposta gastronòmica i l’entesa entre aquesta associació i l’Ajuntament de la ciutat a l’hora de crear esdeveniments com aquest i ha avançat que “ens hem d’anar reinventant i, de fet, dins del pla de màrqueting turístic de Terrassa hi ha una acció prevista, una nova acció de promoció de la ciutat que tindrà lloc a la tardor, en el mes d’octubre, en el qual comptem també amb la complicitat de tot el Gremi i de tota l’hostaleria per poder fer un reclam”. Serà en relació amb l’avantguarda.

A la presentació s’han pogut tastar algunes tapes / Alberto Tallón

Xavi Cardona, segon tinent d’alcalde i regidor de Comerç, ha remarcat el compromís i els esforços per part del Gremi i també ha destacat que “l’hostaleria no és només una font de bona cuina, de bons plats i experiències gastronòmiques, és també un sector que s’enfronta enormes desafiaments” i que són dignes d’admiració.

Les tapes recuperen pistonada a Terrassa
To Top