Terrassa

El nou hospital Abat Marcet, un centre veterinari de referència

La tradicional clínica es trasllada a un nou espai obert les 24 hores de més de 800 metres quadrats on s’ofereix una atenció personalitzada i amb instal·lacions totalment equipades

/ Alberto Tallón

L’Hospital Veterinari Abat Marcet trasllada les seves instal·lacions al carrer Conflent 11, a una nau de més de 800 metres quadrats. Allà s’alça un nou centre on s’ofereix un servei especialitzat i una millora en l’atenció a les mascotes. Un espai obert les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, que pretén canviar totalment la concepció de la veterinària.

Aquest centre esdevé la materialització d’un somni que va començar fa 36 anys a la petita clínica Abat Marcet, on el matrimoni de veterinaris Elisa Escoda i Ricard Badia van veure créixer el seu centre fins que “la demanda va superar l’espai del qual disposàvem”. Fa dos anys i mig l’empresa Unavets, que disposa de 135 centres veterinaris a Espanya i Portugal, va entrar a formar part del projecte d’expansió, però que tal com explica el veterinari Ricard Badia, “es basa en la il·lusió, i sobretot en cuidar els animals, els propietaris i el nostre personal”. L’hospital també vol comptar amb la confiança d’altres centres veterinaris de la ciutat perquè derivin els clients en cas de no poder proporcionar alguns serveis de cirurgia o hospitalització. El director regional de Unavets, Enrique Cardona explica que el nou hospital “és una millora notable en tots els sentits, tant per l’equip com pels animals”.

Un membre més de la família

Actualment a Espanya hi ha censats més de 9 milions de gossos i 6 milions de gats de companyia, unes xifres que demostren la importància dels animals a la nostra societat. La concepció dels animals ha canviat moltíssim en els darrers anys, ara són un membre més de les famílies. Cardona assegura que la veterinària és considerada com “la germana petita de la medicina, però ara les famílies busquen millors professionals i instal·lacions per atendre les seves mascotes”. És per aquest motiu que el centre vol reivindicar la catalogació d’hospital, perquè la seva activitat assistencial i els recursos que ofereix són equiparables a la de qualsevol centre de salut.
A la inauguració ha assistit el regidor de Benestar Animal, Noel Duque, que assegura que “per Terrassa aquest centre significa fer un pas endavant molt gran en l’àmbit de les cures veterinàries, però no només clíniques sinó també emocionals”. El centre ofereix a les famílies l’espai necessari per acompanyar als seus animals, “amb això es converteix en un centre de referència a tota la comarca”, afegeix el regidor.

Un repte arquitectònic

El nou centre ofereix una varietat de serveis, que inclouen consultes generals i especialitzades, urgències i cirurgia, hospitalització, radiologia i ecografia digital, endoscòpia, fisioteràpia i rehabilitació, així com programes educatius veterinaris en diferents especialitats mèdiques. Reunir tots aquests serveis en un mateix espai suposava un repte per l’estudi Duran Arquitectes. L’arquitecta Ana Sumastre explica que “ha estat un projecte ràpid, l’espai s’ha construït i reformat en 5 mesos”. El repte més gran que presentava el projecte era, sense dubte, la distribució de la planta, “organitzar-la és la base del projecte i estem molt satisfets amb el resultat”. Aquesta planta ha permès crear un espai equipat amb l’última tecnologia , amb instal·lacions independents de consultes i un servei de Tomografia Axial Informatitzada (TAC) per obtenir imatges detallades i en 3D de possibles lesions internes, un servei que fins ara no estava present a Terrassa. La inversió en tecnologia permet a l’hospital proporcionar diagnòstics i tractaments d’avantguarda, assegurant estàndards excepcionals d’atenció.

To Top