Terrassa

Més senyals pels conductors dels patinets elèctrics

S’aposta per fer més clara la senyalització pels conductors dels patinets elèctrics a les entrades de les àrees de vianants

Els patinets elèctrics continuen al punt de mira en la política terrassenca. Al mes d’octubre es va acceptar al Ple Municipal una proposta per part del Partit Popular per incrementar el control als patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) a les àrees de vianants. Els populars proposaven modificar l’ordenança de mobilitat per excloure directament als patinets d’aquestes zones i dels parcs públics, una mesura que finalment es va prestar a un acord per “estudiar” la reforma.

Ara, set mesos després, durant la comissió informativa de Territori i Sostenibilitat, el govern ha informat que aquests vehicles de mobilitat personal no quedaran exclosos de les zones de vianants, ja que consideren que és una mesura “excessiva”, però admeten que els patinets s’han convertit en una “problemàtica” a la ciutat. En aquest sentit, han informat que s’està treballant per reforçar la senyalització horitzontal i vertical en l’entrada a les àrees de vianants, que indicaran als ocupants que s’ha de baixar del patinet i continuar el seu trajecte a peu,“serà una senyalització més entenedora en els accessos a les àrees de vianants”, explica la Directora de l’Àrea d’Urbanisme Cristina Escudé. Afirma que aquests senyals se situaran uns metres abans de l’entrada a l’àrea en qüestió, per donar marge als conductors.

Confirmen que no complir amb la senyalització implicarà una sanció econòmica pels ocupants. i des de l’Ajuntament asseguren que observaran els resultats de la nova mesura, i si no funciona o es considera insuficient, s’executaran altres mesures.

Durant el 2023, els accidents en els quals estaven involucrats els VMP van augmentar en un 68%. Existeixen punts crítics a Terrassa, com el carrer Font Vella, catalogat com àrea de vianants. En aquest carrer, el passat mes d’abril una dona va ser atropellada per un patinet elèctric i els dos ocupants, que van fugir, van ser identificats dies després.

Més senyals pels conductors dels patinets elèctrics
To Top