Bombers de la Generalitat Incendi Bombers Terrassa Diari de Terrassa (28)
Terrassa

Un incendi provoca destrosses en una masia de Terrassa

El foc es va propagar per les bigues de fusta de l’edifici, situat al carrer de Saturn

Els bombers van desplaçar-hi tres dotacions

Un incendi va provocar destrosses aquest dimecres al vespre en una masia de Terrassa. El foc es va propagar per les bigues de fusta de l’immoble, ubicat al polígon industrial de Can Parellada, i va deixar danys estructurals.

Un testimoni va donar l’avís al sistema d’emergències a les 19.17 hores: sortia una densa fumera negra de les finestres de la masia de Can Parellada, al carrer de Saturn.

Tres dotacions de Bombers de la Generalitat van ser comissionades al sector. Les flames s’havien desenvolupat totalment en una habitació de la primera planta.

Per les bigues de fusta

Els bombers van atacar l’incendi en línia d’aigua des de l’exterior, amb l’ús de l’autoescala. L’estat de l’interior de l’edifici desaconsellava entrar-hi, de moment.

El foc s’havia estès pel sostre des d’unes fustes i es va escampar per unes bigues, del mateix material. El perill estructural era evident quan, un parell d’hores després de l’alerta, la darrera dotació de Bombers va abandonar el recinte. S’hi havien detectat fissures significatives.

De la masia de Can Parellada, una construcció catalogada de planta baixa, dos pisos i golfes, hi ha evidències documentals de l’any 1457, però l’edifici va ser objecte d’una reforma general al segle XIX. Segons testimonis, fa molt de temps que està en desús. Aquest dimecres, quan hi van acudir els bombers, no hi havia ningú a dins.

Un incendi provoca destrosses en una masia de Terrassa
To Top