Terrassa

El papa Francesc rep la Fundació Educativa Terrassa

Audiència papal amb Jordi Fàbregas, mossèn de la parròquia de Sant Josep

El papa, amb Fàbregas mostrant la memòria de la fundació

El papa Francesc ha rebut aquest dijous en audiència Jordi Fàbregas Oliván, mossèn de la parròquia de Sant Josep de Can Palet i president de la Fundació Educativa Terrassa. Durant l’audiència, Fàbregas ha entregat al pontífex un llibre editat en commemoració dels 75 anys de creació de la parròquia, així com un clauer que es va fer en record dels 90 anys de la seva fundació.

En el decurs de l’audiència, Francesc s’ha mostrat interessat per la realitat d’una parròquia que Fàbregas ha descrit “com integrant d’un barri plural, culturalment format, treballador i amb immigració”, segons destaca la fundació. El capellà també ha explicat “la vitalitat dels diferents grups pastorals que provenen de l’esperit del Concili Vaticà II en una parròquia que acull a tots els que truquen a la seva porta i que es preocupa pels esdeveniments socials”.

Treball educatiu

El mossèn de Can Palet ha recordat el treball realitzat en tot aquest període pels seus antecessors: Melcior Cusidó, Ignasi Verneda, Jaume Colet, Josep Serrano, Joan Busquets, Pere Corbera i Joan Cuadrenc.

El pontífex s’ha mostrat “especialment interessat” pel treball que realitza la Fundació Educativa Terrassa, de la qual Fàbregas li ha fet entrega d’una memòria d’activitats. Aquesta entitat terrassenca acompanya infants i joves i a les seves famílies, especialment a les persones en situació de vulnerabilitat, “promovent la igualtat d’oportunitats mitjançant la intervenció preventiva i comunitària on l’educació i l’acció social són la base”. Segons la institució, Francesc ha animat el mossèn “a seguir amb aquesta tasca” i ha subratllat la importància “de vetllar per l’educació dels infants i els exclosos”.

To Top