Terrassa

Terrassa tindrà tres diputats al nou Parlament de Catalunya

Josep Rull i Lluís Puig, de Junts, i Eva Candela, del PSC, ocuparan escó a la càmera catalana

El Parlament que surt de les eleccions del 12-M comptarà amb tres diputats terrassencs. La ciutat reforça la presència de polítics a la càmera catalana, que disposarà de representació egarenca a les dues formacions amb més representació parlamentària.

Juns+ Puigdemont per Catalunya situa dues figures destacades al seu grup parlamentari. Josep Rull, exconseller de Territori i sostenibilitat, tornarà a la càmera. Ocupava el número 3 a la candidatura juntaire i ja és segur que revalidarà la seva acta com a diputat. Rull ha estat indultat i pot ocupar la seva plaça política sense cap màcula penal.

L’exconseller de Cultura Lluís Puig també torna al Parlament. És el número 13 per Barcelona i, un cop s’aprovi l’amnistia, s’incorporarà a la càmera catalana. Puig tornarà de Brussel·les amb Carles Puigdemont, que ha anunciat la seva voluntat de ser present a la sessió d’investidura al Parlament.

La tercera candidata egarenca és Eva Candela. La socialista ha estat diputada al Parlament de Catalunya la darrera legislatura i tornarà a ocupar escó després de la rotunda victòria del PSC a les eleccions catalanes. Candela anava com a número 10 a la llista de Salvador Illa.

Els pactes postelectorals determinaran si algun dels tres diputats terrassencs acaben jugant un paper protagonista en el nou Govern de Catalunya. Rull i Puig ja van formar part de l’executiu, que van abandonar després de l’1-O, el primer empresonat per l’Estat i el segon exiliat a Brussel·les.

Eva Candela, si el PSC acaba governant Catalunya, està per veure si ocupa alguna cartera en l’equip de Salvador Illa.

To Top