Fira Modernista

10 recorreguts imprescindibles de la Fira Modernista

Aquest cap de setmana hem d’organitzar bé les nostres agendes. Són molts els recorreguts que ens portaran a descobrir la ciutat del 1900

Aquest cap de setmana hem d’organitzar bé les nostres agendes. Són molts els recorreguts que ens portaran a descobrir la ciutat com no l’havíem vist mai: els artistes, les entitats i la cultura popular ens conviden a sortir al carrer per fer-nos sentir que hem viatjat a la Terrassa del passat.

El trenet 1900 : l’imprescindible

És una de les activitats més mítiques de la Fira Modernista. El trenet ens ofereix un recorregut pel passat industrial i modernista. Un recorregut d’uns 25 minuts que ens convidarà a recordar la ruta de la llana de principis de segle i alguns dels principals vapors, magatzems i teatres emblemàtics. El dissabte i el diumenge corre al Parc dels Catalans, hi haurà cua!

El passat no existeix sense les dones

Les dones del segle XX ho van tenir clar: el futur serà feminista o no serà. Això vol recordar la manifestació de dones obreres i sufragistes de dissabte. El paper de les dones va ser decisiu en aquella època: van alçar la veu per exigir la seva participació en la societat, començant pel dret a vot. La manifestació inclourà la lectura d’un manifest i un recorregut que començarà al MNACTEC a les 12 hores.

Aquests dissabte cantem caramelles

A les 11.15 hores el Mercat de la Independència serà l’escenari inicial de les caramelles. Els cantaires de la Coral Lamardebé, la Coral Rossinyol i l’Orfeó Joventut Terrassenca faran seus els carrers amb un repertori de cançons curtes i corrandes socials, festives i humorístiques. Aconseguiran omplir els seus cistells?

Una oportunitat per veure ballar els gegants

Si vols veure ballar als Gegantons Modernistes és imprescindible la cercavila que oferiran els Geganters de Terrassa juntament amb els Gegants de Rubí. El dissabte a les 18.30 hores el Raval de Montserrat serà testimoni del ball de la Roseta i en Magí, que seguirà el diumenge a les 11.30 hores amb un recorregut que ens portarà per 7 ubicacions de la ciutat. Et sumaràs al ball?

Els dracs, més modernistes que mai

Enguany la fira va de dracs. El dissabte a les 18 hores a la plaça del Progrés podem gaudir de la cercavila del Drac de Terrassa i els Castellers de Terrassa, que actuaran vestits a l’estil d’època. El diumenge a les 19.45 hores el Drac Baluk i Astharot i els Diables de Ca n’Aurell agafen el relleu per tancar el cap de setmana.

El dissabte a Terrassa es ballen sardanes

Sardanes a la Fira Modernista 2023 / Lluís Clotet

Ja ho deia Joan Maragall, que la sardana és la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan. L’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits ho té clar, i ens conviden a una espectacular ballada de sardanes com les que es feien a l’època. A les 17 hores, des del Parc Sant Jordi s’iniciarà un recorregut que no deixarà a ningú indiferent.

Benvinguts al món del circ al vell estil

El circ Tub d’Assaig ens conviden a fer un viatge al passat per conèixer l’univers del circ del segle XIX i XX. Els artistes exhibiran els números que sorprenien el públic del segle passat. El diumenge a les 18.15 hores la Masia Freixa serà el tret de sortida d’un recorregut que ens portarà fins a la Plaça Vella.

Llums, càmera, acció i… modernisme!

El diumenge a les 12 hores el Vapor Albinyana serà el punt de partida d’un recorregut que ens porta als nicis de l’audiovisual. Amb l’arribada del cinematògraf, els industrials terrassencs volen aprofitar la fotografia viva per mostrar les seves fàbriques i han encarregat un film a una companyia molt coneguda perquè mostri tot el potencial de la Terrassa industrial, i tu seràs el protagonista de la història. Aconseguiran el seu objectiu? Ja ho veurem. Ara silenci, que estem rodant!

Un viatge express a Cuba

La música i les danses de la vella (i bella) Cuba arriben a la ciutat amb “Indians Cubans”. En Carles Salsa ens convida a un espectacle que ens transportarà als ritmes de l’illa de principis del segle passat, uns sons que van derivar en les primeres havaneres, amb molta influència catalana mesclades amb sons criolls i africans. El diumenge a les 10 hores iniciaran el seu recorregut a la Casa Baumann.

La passió pels automòbils del segle XX

El diumenge l’escuderia MATHC porta als carrers el somni dels apassionats del motor: vehicles de l’època del modernisme conservats fins a l’últim detall als carrers de la ciutat.

10 recorreguts imprescindibles de la Fira Modernista
To Top