Terrassa

Comença la neteja de la piscina de Vallparadís

El compte enrere per a la temporada de bany ha començat. La intervenció ha de permetre buscar la fuita d’aigua i reparar-la

Els treballs de buidatge i neteja de la piscina de Vallparadís ja han començat amb l’ull posat al calendari, i amb la data del 24 de juny com a fita per a l’inici oficial de la temporada de bany. El Club Natació Terrassa és l’adjudicatari de la campanya de neteja del vas, que s’executarà al llarg d’aquesta setmana.

Ahir, un equip d’operaris del Club Natació va començar els treballs durant el matí a la zona menys profunda. En aquest punt es va procedir a retirar els sediments que s’han anat acumulant al llarg de la tardor i l’hivern, que han quedat acumulats a dos punts del vas.

Operaris del Club Natació Terrassa buiden la piscina i retiren els sediments / Nebridi Aróztegui

Aquest primer tram de la piscina ja ha quedat net i lliure de residus. Una mànega a pressió va permetre ahir desplaçar tots els materials acumulats, que els treballadors del Natació van anar retirant per a la seva posterior retirada.

La neteja s’ha fet de manera paral·lela al buidatge de la piscina, que ja havia anat perdent gairebé la meitat de la seva aigua durant l’hivern. Durant el matí d’ahir es va buidar una part del vas i ara només resta plena – i bruta- la zona més profunda de la piscina.

La regidoria d’Esports ha anunciat reiteradament la seva voluntat de buidar completament la piscina de Vallparadís i netejar-la com a pas previ a la inspecció del vas. La revisió la farà l’àrea municipal de Patrimoni, qui té la competència d’avaluar l’estat de la instal·lació i localitzar la filtració que està provocant una progressiva pèrdua d’aigua a Vallaparadís.

De seguida que acabin els treballs de neteja i buidatge, els tècnics de Patrimoni entraran al complex de bany, amb l’objectiu de detectar les esquerdes, les falles en el drenatge o en les juntes de dilatació. Ahir, fonts pròximes al projecte apuntaven la sospita que la filtració estigués situada al centre del vas de la piscina.

A contrarellotge

Els treballs a Vallparadís van a contrarellotge. L’objectiu és poder tornar a omplir la piscina i obrir-la al públic el dia 24 de juny, d’aquí a set setmanes. Sarai Gascón, regidora d’Esports, ha deixat clara la voluntat municipal que la piscina de Vallparadís obri aquest estiu amb normalitat. De moment no hi ha impediment per la sequera, després que el Govern aprovés a mitjan abril el decret que atorga als ajuntaments la potestat de donar a les piscines públiques i privades categoria de refugis climàtics i permetre així reomplir-les malgrat la sequera.

Caldran quatre milions de litres d’aigua per omplir de nou la piscina de Vallparadís. Aquest any toca renovar el líquid totalment i fer una neteja en profunditat dels sediments perquè la piscina estigui en perfecte estat quan obri portes a l’estiu. Conservar part de l’aigua de 2023 estava descartat d’entrada, donat que l’any passat no es va renovar per la sequera.

To Top