Terrassa

Jornades Gastronòmiques Veganes: El veganisme agafa embranzida

La Plaça Vella de Terrassa ha acollit les segones Jornades Gastronòmiques Veganes aquest dissabte 4 de maig

Restaurants vegans, roba sostenible, brioixeria vegana, sabons, productes de cura i espelmes 100% d’origen vegetal. Aquests són alguns dels productes que es poden trobar a les paradetes de les II Jornades Gastronòmiques Veganes d’aquest dissabte 4 de maig.

Així doncs, la Plaça Vella ha acollit l’exposició i venda de productes vegans, xerrades sobre nutrició i alimentació plant-based, showcooking, activitats infantils i música en directe.

El veganisme agafa embranzida. La conscienciació sobre la sostenibilitat, el patiment animal i el respecte envers la natura va prenent força i actes com les Jornades Gastronòmiques Veganes també. Alguns comerços decideixen apostar per aquest mode de vida i ofereix alternatives a la carn que són ecològiques, sostenibles i cruelty free. Aquest és el cas del restaurant Chik, “la primera hamburgueseria 100% vegana de Terrassa”.

El copropietari Cristian Pizarro, present a la fira, ha expressat les seves sensacions a l’esdeveniment: “De moment, veiem molta gent que s’interessa pel veganisme. Cada vegada hi ha més gent que sap què és i hi ha més oferta i producte per poder tenir alternatives amb textures més encertades”.

L’hamburgueseria Chik és jove. Només fa vuit mesos que està oberta. Per aquest motiu, Pizarro vol aprofitar aquesta fira per donar-se a conèixer i captar clients: “Esperem que la gent ens conegui perquè som un negoci nou. Si els convenç el nostre producte, potser més endavant podrien venir al restaurant”.

La Montse Gaitán, propietària de Candless La Lluna, també aprofita la fira per mostrar les seves creacions. L’artesana d’espelmes de soja aromàtiques destaca la rellevància de conèixer l’origen dels productes i ho exemplifica mitjançant una comparativa entre la seva espelma artesana i la tradicional: “L’espelma que comprem a les grans superfícies sol portar parafina i contamina, ja que té petrolis i plàstics. Nosaltres fem l’espelma amb una idea i un motiu. No fem grans tirades d’espelmes per vendre, preferim fer-ne petites quantitats”.

Pel que fa a la fira, Gaitán destaca la importància de “fomentar el comerç local de Terrassa i l’artesania” i considera que les Jornades Gastronòmiques Veganes esdevenen una “bona iniciativa perquè la gent conegui el món vegà, per fomentar el respecte als animals i al medi ambient“. “Al final, tot això ho respirem nosaltres, i també ens ho mengem” afegeix.

La jornada de la plaça Vella no és l’únic esdeveniment vegà de la ciutat. Entre el 14 i el 15 de setembre se celebrarà el 5è VeganFest al Parc de Vallparadís.

Jornades Gastronòmiques Veganes: El veganisme agafa embranzida
To Top