Terrassa

L’ADF de Terrassa estrena nova seu a la masia Els Bellots

L’Ajuntament ha invertit 246.278 euros en la millora d’aquest espai municipal

Recinte que esdevindrà la nova seu de l'ADF de Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’Ajuntament de Terrassa ha cedit a l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) una part del recinte de la masia Els Bellots perquè aquest espai esdevingui la nova seu dels voluntaris forestals, que substitueixen així el seu vell local al carrer de la Cisterna, al Centre, per un lloc de major capacitat. La mudança es durà a terme en breu.

Aquest dissabte, 27 d’abril, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, visitarà el nou emplaçament, que el consistori ha rehabilitat “perquè els voluntaris forestals puguin desenvolupar-hi la seva tasca amb millors capacitats i possibilitats”.

Així, l’ADF es mudarà properament “a un edifici més ample, més accessible i més còmode. Amb aquesta actuació es dona resposta “a una demanda històrica de l’agrupació, que fins ara estava situada en un local al carrer de la Cisterna”.

Millor infraestructura

La nova seu consta d’una sola planta, que inclou dos nuclis de vestidors, un bany adaptat, una sala de formació de gairebé 74 metres quadrats, un office-menjador d’aproximadament 32 metres quadrats i una sala de control. L’agrupació “disposarà d’una nova seu amb millor infraestructura per fer formacions i reunions, més espai d’emmagatzematge de material, com ara mànegues, desbrossadores, motoserres, etc”, especifica l’Ajuntament. El projecte de la darrera fase de les obres es va aprovar de manera definitiva el 2022.

A més, amb les obres “s’han arranjat les instal·lacions d’electricitat, d’aigua i la xarxa de clavegueram; també s’han renovat els banys, les fusteries, els revestiments interiors dels paviments i sostres i s’han reparat alguns dels elements exteriors de la coberta i de les façanes”, afegeix.

Una altra part del recinte de la masia Els Bellots, la corresponent a l’antic alberg, serà destinada a la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Terrassa (CEAT)

D’altra banda, amb aquest nou local l’agrupació millorarà també en la part exterior de l’edifici, ja que a finals del 2024 es preveu iniciar la licitació del projecte per condicionar un nou espai d’aparcament i magatzem. En total, la inversió de l’Ajuntament per adequar i millorar aquest nou local ha estat de 246.278,44 euros.

En la visita, Ballart estarà acompanyat de la tinent d’alcalde de Serveis Generals, Maise Balcells; del tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona; de la regidora de Protecció Civil, Patrícia Reche; d’Antonio Granados, coordinador dels ADF Terrassa i d’altres membres de l’entitat; i dels portaveus dels grups municipals.

Una altra part del recinte de la masia Els Bellots, la corresponent a l’antic alberg, serà destinada a la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Terrassa (CEAT), segona ha confirmat aquest divendres l’equip de govern en el ple municipal. L’edifici en qüestió ha de ser rehabilitat  en unes obres que segurament començaran a finals del 2024. El març del 2023 ja es va anunciar aquest trasllat en una comissió informativa.

To Top