Terrassa

Terrassa acollirà el primer congrés “Reptes de l’educació”

El doctor Eduard Estivill obrirà la jornada el 3 de maig

Joan Carles Folia i el regidor Joan Salvador, aquest dimecres a l'Ajuntament

Terrassa serà escenari del naixement del congrés “Reptes de l’educació, segle XXI”, que aquest dimecres ha presentat el seu impulsor, Joan Carles Folia, juntament amb Joan Salvador, regidor d’Educació, a l’Ajuntament. El congrés, en el qual participarà el doctor Eduard Estivill, es desenvoluparà el divendres 3 de maig a l’Auditori de Terrassa.

La jornada és d’iniciativa privada, però compta amb el suport municipal. S’adreça a professionals de l’àmbit de l’educació i ha estat coordinat pel terrassenc Joan Carles Folia, comunicador i assessor educatiu, empresarial i de creixement personal.

El congrés, que començarà a les 8.45 i acabarà a les 18 hores, neix com un grup de treball privat en col·laboració amb diferents administracions, “amb la intenció de poder reunir diversos agents i professionals del món educatiu“. El seu objectiu és “establir pautes concretes en l’enfocament dels diferents reptes que la societat actual planteja en el creixement i formació dels infants i joves. Reflexions clares i directes per poder implementar-les en els processos i estratègies educatives”.

Moment de la presentació de la jornada

Hi assistiran representants de centres docents, associacions de pares i mares, centres de recursos educatius i administracions. Segons els organitzadors, ha confirmat la seva presència Anna Chillida, directora general de l’Alumnat.

Ponents

A més del doctor Estivill, especialista en medicina del son, que pronunciarà la conferència “La importància del descans en els joves” per obrir el programa, la jornada inclourà ponències del psicòleg Roger Ballescà, coordinador de l’àrea de Salut Mental Infanto-juvenil de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell; Guillem Goset, cap de la unitat central de proximitat i atenció al ciutadà dels Mossos d’Esquadra; Maria Jesús Comellas, doctora en psicologia i experta en orientació familiar i educativa; Antoni Burgaya, mestre i exdirector general de l’Escola Pia de Catalunya; Montserrat Payés, cap del servei de currículum infantil i primària del Departament d’Educació; Francisco Villar, psicòleg clínic i coordinador del programa d’atenció a la conducta suïcida del menor, de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona; Anna Rigat, pedagoga i psicòloga; Eva Bach, especialista en desenvolupament emocional, orientació familiar, adolescència, comunicació i relacions humanes, i Alba Castellví, consultora de famílies i docents, educadora, sociòloga i mediadora.

Els temes són diversos, des de l’ús de les tecnologies a l’aula a les competències sobre continguts, passant per l’accés dels joves a la pornografia i l’increment del suïcidi juvenil o la sobreprotecció. Es tracta, segons l’organització, d’una desena de ponents “de gran rellevància i experiència en totes i cadascuna de les quatre situacions triades com a eixos de treball”. Es vol vertebrar “una jornada d’interacció real entre especialistes en cadascuna de les ponències i els congressistes assistents”.

To Top