Terrassa

Josep Rull: “Volem ser la Dinamarca o l’Holanda del sud d’Europa, no una autonomia qualsevol”

El candidat número 3 de la llista de Junts per a les eleccions del 12-M ha comparegut aquest divendres davant de l’Ajuntament per atendre als mitjans de comunicació

El terrassenc Josep Rull, en l'acte d'aquest divendres / ALBERTO TALLÓN

El terrassenc Josep Rull, que serà el número 3 de la candidatura de Puigdemont per a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig, ha atès aquest divendres davant de l’Ajuntament als mitjans de comunicació locals, acompanyat dels portaveus de Junts Meritxell Lluís (Terrassa), Marcel·lí Bosch (Matadepera) i Ivan Vila (Rubí).

Pel que fa a les eleccions, Rull ha comentat que “ens hi juguem si Catalunya és governada amb ambició o amb la resignació d’una comunitat autònoma qualsevol”. El número 3 de Junts insisteix que “necessitem entrar en una fase de bon govern”. Per això, assegura que “volem oferir als ciutadans una manera de treballar que reforci l’autoestima col·lectiva, amb capacitat d’inspirar internament i externament”. “Necessitem una bona gestió que ens garanteixi cohesió social, creixement econòmic… Hem de revertir la situació. No pot ser que estiguem en cua en polítiques d’educació. A l’hora de gestionar contingències com la sequera, Catalunya té més dificultats que mai. S’han de treballar també reptes estratègics com la transició energètica o la lluita contra el canvi climàtic”, afegeix Rull. A més, el terrassenc remarca que “hi ha infraestructures que interpel·len la nostra comarca que hem d’accelerar amb urgència”.

Volem oferir als ciutadans una manera de treballar que reforci l’autoestima col·lectiva, amb capacitat d’inspirar internament i externament

“Farem una campanya d’ambició, esperança, determinació, del bon govern i la bona gestió”, manifesta. Un dels objectius de Junts és “que la iniciativa de la gent es pugui desplegar amb consistència”. Així, explica que “necessitem que l’energia del país pugui fluir”. “Volem ser la Dinamarca o l’Holanda del sud d’Europa i no una autonomia qualsevol”, afegeix.

Josep Rull ha expressat que “la candidatura de Puigdemont continua sent la principal opció que defensa la independència de Catalunya”. Junts presentarà la setmana que ve el seu programa electoral, amb “300 accions específiques”. Rull ha comentat que “malgrat el dèficit fiscal brutal que té la Generalitat, sempre havia estat una institució ben gestionada, seriosa i que donava confiança. Ara està caient i cal gestionar molt bé determinades polítiques públiques: en l’àmbit de la sanitat, de l’ensenyament, de les polítiques de coneixement, de les polítiques industrials, en l’allargament de la vida de la gent…”. Així, l’egarenc ha aclarit que “primerament, havíem plantejat una autonomia amb poc poder polític, però amb la capacitat d’una bona gestió, i ara reivindiquem més poder polític”.

“Volem treballar colze a colze amb ERC”, declara. En aquest sentit, el número 3 de la llista de Puigdemont ha assegurat que “en aquesta campanya, no volem confrontar el nostre model amb ERC, sinó amb el PSC. Hem de qüestionar tot allò que dona sentit a la nostra vocació política, que és construir un país que doni oportunitats a la seva gent. En el PSC, qui decideix és Pedro Sánchez, no Salvador Illa”. Pel que fa a la qüestió de la independència, Rull ha enunciat que “hi ha algú que ens està plantejant passar pàgina de l’1 d’octubre, però no és una opció. Aquells que vam ajudar a fer-ho possible, hem de reprendre aquesta unitat amb un gran esforç”.

En el PSC, qui decideix és Pedro Sánchez, no Salvador Illa

Rull ha afirmat que “només hi ha un pla, i es diu Carles Puigdemont. El dia de la investidura hi serà, i està disposat a assumir tots els riscos”. A més, ha afegit que “no podem començar la cursa amb la idea que no guanyarem aquestes eleccions. Volem guanyar-les i que els independentistes puguem sumar majoria. Tots hem de saber que és possible que una força independentista quedi primera, i l’única que té l’oportunitat de fer-ho possible és Junts”.

To Top