El projecte Terrassa Street Art, que utilitza l’art com a eina d’integració i cohesió social, culmina aquest divendres la seva novena edició amb un espectacle a l’Auditori Municipal que ha exhaurit entrades en només tres dies. La representació, inspirada en la sèrie “Fama”, posarà sobre l’escenari les diferents disciplines artístiques treballades en els tallers i activitats del programa: cant, orquestra, dansa pintura i escriptura. L’espectacle, que té com a línia argumental l’aterratge a Terrassa d’una escola, “The School of Art”, després que la Unesco esculli la ciutat com a seu, començarà divendres a les 20 hores i incorporarà una important novetat.
Aquesta edició del Terrassa Street Art suma al llarg llistat de tallers creatius un d’escriptura de microrelats. Els deu contes redactats s’exposaran al hall de l’Auditori amb el collage del taller de pintura a càrec de l’artista Carme Valverde.
Joan Martínez Colàs i Laia Camps, de Barcelona Clàssic Concert, l’equip al capdavant del programa, han fet balanç aquest matí de la nova edició del projecte d’art comunitari acompanyats de Rosa Boladeras. La regidora de Cultura ha recordat que l’espectacle de divendres és “un esdeveniment multigeneracional“, un exemple de “com la comunitat esdevé artista i l’art esdevé comunitari. Es desdibuixa la línia elitista”, ha dit, que històricament excloïabona part de la societat de la cultura i recupera el concepte de “l’art i la cultura com un dret”.
Després de nou edicions, Laia Camps ha explicat que “ara ens trobem amb infants que repeteixen i ens expliquen que ja canten a una coral, que s’han apuntat al conservatori o que participen un grup de teatre. Per nosaltres és el regal més gran, que l’art ajudi a fer créixer, especialment a persones que no havien pintat ni cantat mai”.
Al Terrassa Street Art participen infants, joves i adults, també de col·lectius amb capacitats diverses. Es concep com una vivència artística que dóna l’oportunitat de participar en un espectacle final. Durant els dos mesos d’aquesta edició, març i abril, s’han realitzat 25 tallers en disciplines com la pintura, la música i el moviment, la música i el teatre, l’orquestra, la dansa i l’escriptura. La iniciativa s’ha passejat per sis biblioteques públiques, el casal de barri de Sant Pere, la seu de Prodis i l’Escola Tecnos.