Terrassa

La nova Àrea Bàsica de Salut a Terrassa, el projecte més urgent

Comptarà amb nou CAP, una base del sistema d’emergències mèdiques i el primer Centre d’Urgències d’Atenció Primària de Terrassa

La comissió informativa de Territori i Sostenibilitat ha acordat avui elevar al ple d’abril la declaració de l’Ajuntament de Terrassa per oferir al Servei Català de la Salut els terrenys necessaris per millorar el sistema de salut i d’atenció primària a la ciutat. D’una banda, una de les prioritats és la construcció del nou CAP Nord, al Parc de la República, al barri de Sant Pere Nord, a l’avinguda de Béjar. D’altra banda, un dels objectius és l’ampliació del CAP Sud, situat a Can Jofresa. Es proposa que el projecte tingui lloc a l’avinguda de Santa Eulàlia, a un espai de 1.273 metres quadrats que actualment s’utilitza com a zona d’aparcament.

Finalment, un dels projectes més ambiciosos és la creació de la nova Àrea Bàsica de Salut (ABS), formada per un nou CAP, una base del sistema d’emergències mèdiques (SEM) i el primer Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Terrassa, al barri del Cementiri Vell. La ubicació prevista és al carrer de Pau Marsal amb Marinel·lo Bosch, amb un solar municipal de 2.160 metres quadrats cedit provisionalment a la UPC, que ara es fa servir com a aparcament. Tal com s’ha exposat a la comissió, aquest espai serà el primer que s’executi, perquè es considera “el més urgent”.

Va ser el passat 19 de maig del 2023 quan l’Ajuntament de Terrassa i el Servei Català de la Salut van signar el conveni de col·laboració per a la millora de la qualitat de la xarxa sanitària per construir nous centres i promoure la creació de noves àrees bàsiques de la salut. D’una banda, la Generalitat es comprometia a treballar per incloure aquestes necessitats al seu Pla d’execució d’inversions en infraestructures sanitàries, i l’Ajuntament es comprometia a posar a la seva disposició els terrenys per ubicar els nous equipaments.

Paral·lelament, s’està tramitant una modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de sistemes d’equipaments i espais lliures per tal que passin de tenir la qualificació d’espais verds o d’equipaments educatius a la d’equipaments sanitaris.

La nova Àrea Bàsica de Salut a Terrassa, el projecte més urgent
To Top