Terrassa

Nova barana pel camí de l’escola Serra de l’Obac

La barana del camí entre l’Escola Serra de l’Obac i la riera del Palau havia estat vandalitzada i ara ha estat substituïda per una nova. L’anterior protecció era metàl·lica i la que ara s’estrena és més resistent i segura.

El projecte ha consistit en el desmuntatge de la barana existent, que estava en molt males condicions, i la substitució per una nova barana de bloc de formigó armat, acabat amb una peça de coronament metàl·lic. El pressupost d’aquesta obra ha estat de 22.322,08 euros.

El vial des de l’escola a la riera del Palau s’havia tancat per seguretat, després de les protestes de la comunitat educativa i de l’associació veïnal de Can Roca el juny del 2023. El vial lateral estava asfaltat i presentava un fort desnivell entre la zona nord, la cantonada amb l’avinguda de Lacetània, i la sud, que dona als pisos de Sant Eloi. De fet, la memòria del projecte no amagava que era “un espai eventualment perillós”, donada la presència d’alumnes. Calia intervenir “per evitar possibles accidents”, apuntava.

Ahir, l’alcalde Jordi Ballart va visitar la nova barana acompanyat de membres del seu equip i del director de l’escola Serra de l’Obac, Xavier Meneses, el president de l’associació veïnal de Can Roca, Salvador Esquius, part de la junta de l’entitat i membres de l’AFA del centre.

La nova tanca suposa un alleujament per la comunitat escolar del Serra de l’Obac i per als veïns del sector. Després del tancament del camí original, l’Ajuntament havia habilitat de manera transitòria un camí estret paral·lel al clausurat, però els veïns el veien com a precari i perillós per als infants.

To Top