Terrassa

Reconeixement de “transparència” a l’Ajuntament de Terrassa

El consistori ha renovat un any més el segell Infoparticipa

La regidora de Transparència, Laura Rivas, amb el guardó

L’Ajuntament de Terrassa ha obtingut, un any més, el segell de transparència Infoparticipa, que atorga la UAB i que reconeix les bones pràctiques que duen a terme les administracions públiques en matèria de transparència a les seves pàgines web.

Segons el consistori, aquest reconeixement “avalua l’índex de compliment de transparència dels webs corporatius a partir d’aplicar una sèrie d’indicadors adaptats a la llei i al Decàleg de Bones Pràctiques de la Comunicació Local Pública“. Per fer-ho, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) “avalua la informació pública dels ens locals que permet a la ciutadania conèixer quins són els seus representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació tenen al seu abast”.

Detecció de millores

Aquest segell, que ha arribat a l’11a edició, “ajuda als ajuntaments en la detecció de millores i també com a reconeixement de les tasques ja realitzades. El Segell Infoparticipa “és una marca de qualitat que ofereix garanties de confiança icredibilitat a la ciutadania, a la vegada que suposa un incentiu per als responsables polítics i tècnics a l’hora de treballar en la transparència a les pàgines web municipals”.

Aquest any, els criteris han estat més restrictius i, tot i així, “Terrassa s’ha mantingut per davant de ciutats de grandària similar com l’Hospitalet de Llobregat (94,23%), Badalona (65,38%) o Sabadell (96,15%)”, assenyala el govern local

El govern municipal subratlla que enguany “tan sols el 13% dels ajuntaments, diputacions i consells comarcals han obtingut el segell” i que l’Ajuntament de Terrassa “l’ha renovat amb una puntuació de 98,08% respecte dels indicadors mesurats”.

Aquest any, els criteris han estat més restrictius i, tot i així, “Terrassa s’ha mantingut per davant de ciutats de grandària similar com l’Hospitalet de Llobregat (94,23%), Badalona (65,38%) o Sabadell (96,15%)”, assenyala el govern local.

La regidora de Transparència, Laura Rivas, va rebre la distinció aquest dimarts a la tarda. L’acte va comptar amb la conferència “Ciutadania informada. Nous reptes de la transparència i el retiment de comptes”, a càrrec de Juan Luis Manfredi Sánchez, periodista, catedràtic Príncipe de Asturias a Georgetown University i catedràtic d’Estudis Internacionals a la Universitat de Castella-La Manxa.

To Top