Terrassa

La fava Campamar, a la carta del restaurant Els Telers

La idea d’apostar per la fava va sorgir a la Fundació Sant Galderic fa quatre anys, en col·laboració amb la Fundació Miquel Agustí

Prodis aposta pel producte de proximitat. El restaurant Els Telers ha incorporat a la seva carta nous plats que inclouen la fava Campamar, un producte cultivat per la Fundació Sant Galderic. Això suposa una victòria després d’anys d’investigació i treball per part dels agricultors.

I és que la idea d’apostar per la fava va sorgir a la Fundació Sant Galderic fa quatre anys, en col·laboració amb la Fundació Miquel Agustí, quan van començar els cultius experimentals de set varietats de faves. Finalment, la Campamar, procedent de Rubí, va ser l’escollida perquè era la que millor s’adaptava a les noves condicions climàtiques del Vallès. Avui dia ja en són nou els agricultors de Terrassa, Rubí, Castellbisbal i Ullastrell els que cultiven aquest producte.

Ara quedava incloure la fava a la gastronomia, i Prodis ha fet un pas endavant per reivindicar aquest producte saludable i econòmic: “En un principi volíem rescatar la fava i difondre la seva recuperació, Hem començat incloent el producte a Els Telers, però també tenim previst que formi part de la carta del futur restaurant del Vapor”, explica el director del Servei de Restauració de Prodis, Albert Amat. Afegeix que també volen incorporar nous productes de temporada en els que treballin els pagesos, com són la ceba, la col o l’enciam, entre d’altres.

La proximitat és la clau del projecte. Els Telers rebrà 100 quilos de faves a la setmana per elaborar les receptes disponibles a la seva carta. De moment, disposen de tres plats: les faves a la catalana, l’amanida de faves i el de “Mar i muntanya”. Amat aclareix que “anirem actualitzant la carta i farem diferents plats segons les necessitats del restaurant”. De moment la valoració dels usuaris és positiva: “La fava es valora molt, i considerem que és un producte que pot tenir molta sortida, encaixa com qualsevol altre en una carta i agrada als consumidors”. Des de la Fundació Sant Galderic esperen que aquesta acció de Prodis ajudi al fet que altres establiments gastronòmics apostin per incorporar la fava a les seves cartes i que els ciutadans la consumeixin en la seva dieta habitual.

La fava Campamar, a la carta del restaurant Els Telers
To Top