Terrassa

Vuit candidats locals i pocs amb possibilitats d’entrar al Parlament

Aquest dilluns es tanca el termini per presentar les llistes electorals al Parlament de Catalunya i entre els i les candidates, vuit persones terrassenques que aspiren a ocupar cadira a la càmera catalana. Poques ho aconseguiran, però, si es confirmen les enquestes.

A la candidatura per Barcelona d’ERC, la formació que governa la Generalitat, Terrassa no ha situat cap candidat en posicions de sortida. De fet, no hi ha cap republicà terrassenc a la llista liderada per Pere Aragonès, tret de l’exregidora Teresa Ciurana, que ocupa la darrera plaça dels suplents, la 10.

El PSC compta de nou amb la terrassenca Eva Candela, que escala posicions i se situa com a número 10 a la llista de Salvador Illa.

Terrassa també tindrà pes a la candidatura de Junts +Puigdemont. Josep Rull al número 3 i Lluís Puig, que ocupa la plaça número 13, tornaran al Parlament si no es produeix un radical canvi en el taulell polític català. Els exconsellers van ser destituïts l’any 2017 després de l’1-O i tornaran a via indult i amnistia, respectivament.

Pel que fa a la candidatura de Comuns Sumar, la terrassenca Agnès Petit acompanyarà a Jéssica Albiach a la llista per Barcelona, on va de número 16. Els Comuns haurien de duplicar la representació – ara tenen 8 diputats- perquè Petit entri.

Més complicat ho té la candidata egarenca del PP. La regidora Marta Giménez va en llistes i se situa el número 54 de la candidatura que encapçala Alejandro Fernández.
A la de la CUP no hi va cap terrassenc. Maria Sirvent va deixar l’escó fa dos anys i no repeteix. A la llista de Vox, les regidores terrassenques Alícia Tomàs i Mireya Navarro van de número 13 i 50, respectivament.

To Top