Terrassa

Territori veu amb bons ulls el traçat de la ronda Nord que proposa Terrassa

L’alcalde Jordi Ballart ha presentat el projecte a la consellera Ester Capella

La petita rotonda on acaba el traçat de la ronda Nord a Terrassa / Nebridi Aróztegui

La consellera Ester Capella ha afirmat avui a Terrassa que veu “amb bons ulls” la proposta de Terrassa per al traçat de la ronda Nord, la continuació de la B-40 fins a Sabadell i Castellar. La titular de Territori s’ha reunit amb l’alcalde de Terrassa, que ha explicat la proposta tècnica que formula la ciutat per a la continuïtat de l’autovia.

“Hem rebut la proposta de Terrassa i la veiem amb bons ulls”, ha dit Capella. Terrassa proposa continuar la B-40 cap a Sabadell com a una via “de dos carrils més dos“, ha explicat Ballart, amb un traçat sensiblement diferent de la proposta original, una autovia que alterna trams soterrats i viaductes.

A la trobada, els dos polítics han fet menció al fet que Sabadell encara no ha fet pública la seva proposta de traçat. “No tenim notícies, més enllà del que han dit els mitjans”, ha comentat Capella. “L’Ajuntament de Terrassa ha anat més de pressa- ha dit Ballart-. Estem esperant Sabadell, que fa una mesos va anunciar a bombo i platet que tenia una proposta i sembla que encara no la tenen”.

Capella ha volgut deixar clar a Terrassa que l’administració catalana, que segons el protocol signat amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana serà l’encarregada de dissenyar i executar la ronda nord, dibuixarà una infraestructura “que ha de relligar amb el pla de mobilitat dels municipis. Aquest és el terreny de joc en el qual el govern s’ha posicionat sempre”. Sobre el conveni de la ronda Nord, pendent de signatura amb l’Estat, “estem acabant de filar prim en coses que tenen a veure més amb qüestions jurídiques que amb el contingut”, ha dit Capella, que s’ha queixat de l’actitud del MITMA. “Tot depèn dels punts i a part dels minairons del ministeri, que a vegades semblen l’advocacia de l’Estat. Ens han posat moltes dificultats. Nosaltres complim amb els acords adoptats, però hi ha dificultat en el desenvolupament dels convenis quan es volen desbordar els acords”.

Terrassa vol una ronda Nord amb quatre túnels

To Top