Terrassa

Entitats protesten contra l’acte de Vox a LaFACT Cultural

La formació d’ultradreta Vox ha triat Terrassa per presentar les seves candidatures a les eleccions del 12-M i ho farà aquest dijous a LaFACT Cultural.

L’acte ha provocat la protesta de diverses entitats de la ciutat, que han criticat el lloguer de l’espai a la formació.

És el cas d’Òmnium Cultural, la Fundació Torre del Palau, l’Associació de Col·leccionistes de Terrassa, els sardanistes d’ASERT, Veu Pròpia, Aula Gran i Fotoclub Terrassa. Les entitats manifesten “el nostre total rebuig que es faciliti l’ús d’un espai cultural i social com és LaFACT Cultural Terrassa” per la presentació dels candidats “d’un partit d’extrema dreta, xenòfob, intolerant i sobretot contrari a tot el que representa la nostra llengua i cultura”.

Les entitats: “Una entitat civil i democràtica no hauria de permetre que aquesta mena d’ideologies es puguin promocionar”

Pensen que “una entitat civil i democràtica no hauria de permetre de cap manera que aquesta mena d’ideologies es puguin promocionar” i asseguren no entendre que LaFACT Cultural “pugui acollir un acte on s’expressarà, sens dubte, el feixisme en tota la seva cruesa i on es faran gala de la promoció dels seus principis antidemocràtics”. El grup d’entitats demana “als responsables de LaFACT Cultural que es repensin” el lloguer de l’espai a Vox.

En una carta oberta, la Unitat Contra el Feixisme i Racisme (UCFR), també entén que la decisió de LaFACT Cultural “tira a terra el treball de l’antifeixisme i antiracisme a la ciutat i és un insult”.

LaFACT: “Fa més d’una dècada el Patronat va decidir llogar els espais de la LaFACT Cultural a actes polítics i religiosos, sense discriminar ningú”

Fonts de LaFACT expliquen que fa “més d’una dècada el Patronat va decidir llogar els espais de la LaFACT Cultural a actes polítics i religiosos, sense discriminar ningú”. Des de l’entitat volen deixar clar que “això no implica que subscrivim el posicionament dels llogaters. No subscrivim les idees ni els continguts de les activitats que es fan”. L’entitat, afegeixen, es limita a “complir la legislació vigent en matèria de cessió d’espais. La responsabilitat dels continguts és dels organitzadors”.

Entitats protesten contra l’acte de Vox a LaFACT Cultural
To Top