Terrassa

Aquesta primavera no ens podem quedar a casa

La primavera porta a Terrassa una oferta de festes, fires i diades que hem d’apuntar al nostre calendari

Ha arribat la primavera, i amb ella la ciutat desperta. És precisament durant aquesta estació que Terrassa s’activa més que mai i gaudeix de l’efervescència de les diferents activitats culturals i gastronòmiques que s’organitzen arreu la ciutat. Venim d’un hivern en què l’esport ha fet bones marques (amb la Mitja Marató i el Vallès Drac Race) i la música ha tingut un espai honorífic gràcies a la programació del 43è Festival de Jazz, amb el Picnic Jazz com a màxim exponent. Són moltes les activitats que ens esperen. El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Terrassa, Pep Forn, explica que “podem estar molt orgullosos de la nostra oferta turística, és àmplia, diversa i amb molt potencial, i no només en aquesta època, sinó que qualsevol cap de setmana hi ha alguna cosa a fer a la ciutat”.
Aquesta primavera però, estarà condicionada per dos factors determinants. El primer és la sequera, que es manté en fase d’emergència a gran part de Catalunya. Els embassaments es troben per sota del 17% de capacitat, una xifra que ens obligarà a mantenir-nos en alerta durant les setmanes vinents i que inevitablement afectarà a l’organtizació d’esdeveniments. El segon condicionant és el període d’eleccions. El 12 de maig pel Parlament de Catalunya i pel Parlament Europeu el 9 de juny.

Una oferta diversa

Durant les properes setmanes Terrassa no descansarà: la Festa de la Culturassa aquest cap de setmana serà el tret de sortida d’una programació que no ens podem perdre. La diada de Sant Jordi serà el següent punt de referència pels terrassencs, sense oblidar el Dia Internacional dels Museus i la Diada del Patrimoni . Al maig, la Fira Modernista es posiciona com l’aposta més ferma de la ciutat per atreure els terrassencs i als ciutadans d’arreu. Això, juntament amb les activitats gastronòmiques i la dinamització del comerç, suposen l’avantsala de la celebració més esperada: la Festa Major. El regidor creu que “les activitats de la primavera tenen entitat pròpia, no es fan pensant en la Festa Major, de fet una gran part sorgeixen de les inquietuds i la trajectòria de les mateixes entitats”.

Per alguns, l’oferta turística i d’activitats no són suficients: “Sempre queden coses pendents i ens agradaria poder fer més, però podem dir amb orgull que a Terrassa tenim una gran capacitat d’organització d’esdeveniments”, explica el regidor. I és que en realitat Terrassa compta amb un atractiu turístic potencial durant tot l’any. Cada cap de setmana es poden visitar els museus, els espais verds, el patrimoni, el comerç i la gastronomia. Forn afegeix que sempre es pot fer més, “estem oberts a propostes i pendents per si sorgeixen noves oportunitats”.

Per apuntar al calendari

Festa de la Culturassa

6 d’abril La catorzena edició d’aquesta festa tindrà lloc aquest cap de setmana a la Plaça Primer de Maig. S’iniciarà la jornada amb una cercavila que comptarà amb la participació d’onze entitats terrassenques. No faltaran els lluïments, tant al matí com a la tarda, i tampoc les actuacions castelleres. A les 20 hores es realitzaran els lluïments de foc infantils i adults, amb un concert final a les 21:30 hores a càrrec del grup “Hokele”.

Fira de l’Oliva

Fira de l’Oliva / Lluís Clotet

20 d’abril Una de les dates gastronòmiques més consolidades, organitzada per l’associació de comerciants i professionals d’El Tomb Ca n’Anglada. Tota una jornada que té per objectiu promoure l’oliva, l’oli i els productes que deriven d’aquest fruit. Són activitats per tots els públics, no només relacionades amb establiments comercials i gastronòmics, sinó que també ofereix visites guiades i la tradicional plantada de l’olivera.

Fira Medieval

4 i 5 de maig Una de les incorporacions més noves al calendari terrassenc. La Fira Medieval, organitzada per l’Associació Comerç Can Boada-Ponent de Terrassa ofereix un cap de setmana amb activitats a dos escenaris principals, la plaça de Lluís Companys i la d’Agustí Bartra. Una iniciativa que respon a una demanda que encara no estava coberta a la ciutat, i que l’any passat va ser un èxit, una fita que esperen que es repeteixi enguany.

XXI Fira Modernista

10, 11 i 12 de maig És potser la festa més representativa de l’ADN terrassenc. Un cap de setmana en què la ciutat reviu l’època d’esplendor de principis del segle XX. Uns dies que omplen els carrers d’activitats culturals, gastronòmiques, infantils, espectacles, visites guiades i exposicions. No podem oblidar als vertaders protagonistes d’aquells dies: els ciutadans que surten als carrers amb els seus vestits i caracteritzacions.

Ruta “Tapa en Tapa Terrassa”

24 de maig fins a finals de juny Un dels esdeveniments més assenyalats per aquells que gaudeixen de la gastronomia terrassenca. Durant cinc caps de setmana tindrem l’oportunitat de gaudir de petits tastets elaborats pels restauradors de la ciutat. Hi ha propostes per tots els gustos, des de tapes tradicionals fins a les més trencadores i imaginatives, sempre destacant el producte local i de qualitat que caracteritza als establiments.

Terrassa, una ciutat activa i dinàmica

Són moltes les opinions amb respecte les propostes turístiques a la ciutat. I tu què opines? Creus que falta alguna activitat al programa?

Carles Llongueras , mestre i músic

Defineix el calendari terrassenc de les setmanes vinents com molt positiu i variat, i més després de l’èxit del Festival de Jazz. “Hi ha molta oferta a Terrassa”, explica. A títol personal, però sempre parlant des de la seva passió per la cultura popular, confessa que la mirada està posada en aquest cap de setmana, amb la festa de la Culturassa. Una de les dates més assenyalades i importants per les entitats terrassenques, ja que “la cultura comença a tenir un pes important. Sempre es pot demanar més, però estem satisfets ja que comptem amb una programació estable mensual”. La Fira Modernista també és un dels grans reclams, perquè aconsegueix reunir tots els ingredients per aconseguir que la gent surti al carrer i que gaudeixi de les diferents propostes.

Rosa Ribera , mestra de Cant Coral

La Rosa ho té clar: “Trobo que a Terrassa s’està produint una reactivació ciutadana, no cal anar a fora per gaudir d’activitats”. Destaca que cada districte ha buscat la seva identitat, i és difícil escollir només una proposta: “Trobo interessant qualsevol activitat que ens faci sortir, relacionar-nos i que deixi clar que la ciutat no està morta”. Pel que fa a l’oferta musical, la part que més l’interpel·la a nivell personal, creu que els organitzadors d’esdeveniments s’enfronten a un problema: “Hi ha molta oferta de propostes musicals, però falta una difusió adequada. Tenim moltes propostes i necessitem un impuls, un circuit que ens permeti arribar a la ciutadania”. Per la Rosa, l’activitat que no ens podem perdre és l’Òpera “Cavalleria Rusticana” el proper 4 de maig, on participarà el Cor Montserrat amb solistes de primera línia.

Aquesta primavera no ens podem quedar a casa
To Top