Afirmen estar “farts d’excuses” i diuen “prou a aquesta deixadesa”, a les “reunions estèrils”, a ser “un barri oblidat”. Can Palet de Vista Alegre està sollevat i l’associació de veïns d’aquesta urbanització de Terrassa prepara mobilitzacions en nom d’un col·lectiu que exigeix solucions a un llistat de greuges que comença per les deficiències del servei d’autobús i acaba amb la “inacció” en la neteja de les franges de seguretat contra els incendis forestals, passant pels estralls dels senglars, la tardança en la col·locació de càmeres de vigilància i la finalització d’obres parades des de fa anys.
La “inacció” de l’Ajuntament “obligarà els habitants d’aquest barri a fer les accions que considerin per revertir aquesta situació”, declara l’associació veïnal, que fa una setmana va celebrar una assemblea per acordar un manifest que exposa un seguit de reivindicacions.
El bus, de la línia 12 Flex
El veïnat reclama ampliar el seu horari i el seu recorregut. “Som l’únic barri que no té autobús a partir de les 19.30. I els caps de setmana, només fins al migdia”, diu un membre de la junta. “No pot ser que l’Ajuntament vulgui ser pioner en sostenibilitat, mobilitat i educació ecològica i obligui les persones que viuen en aquest barri a agafar el cotxe particular”.
Canvis de circulació
Consistori i entitat veïnal van consensuar canvis de direcció en determinats carrers, pensant en la seguretat viària. L’any passat es va aprovar el projecte, pactat el 2022, “encara pendent d’execució”.
Càmeres de vigilància
Resten pendents “de fa anys”, quan es va proposar la seva instal·lació degut a un increment de robatoris i ocupacions. Es tracta de dos dispositius, un a cada entrada a la urbanització. Segons l’associació, s’havien de col·locar a finals del 2022. “Tot han estat problemes”, diu l’AV. L’Ajuntament afirma que les càmeres ja estan adjudicades.
Porcs senglars
Aquests animals tiren a terra els contenidors de brossa dia rere dia. “Només s’han fet proves de subjecció amb barres a dos punts”, diu l’entitat. Cap mesura ha resultat efectiva, afegeix. “Com és que Terrassa no troba la fórmula que s’ha implantat a d’altres municipis?”, pregunta l’entitat.
Obres
Un forat té al seu voltant una tanca, amb el senyal de trànsit lligat amb filferro, des de fa més de dos anys a la intersecció del carrer de la Cadernera amb el del Pinsà. A unes escales que uneixen el carrer de l’Estornell amb el de l’Alosa romanen unes tanques, també de fa dos anys, que n’impedeixen el pas.
Franja contra els incendis
Al barri li tocava la neteja de la franja de baixa combustió l’any passat, “i no s’ha fet”. El perímetre de seguretat té com a objectiu “evitar que un incendi forestal afecti els habitatges”, destaca l’associació. Hi ha veïns “que s’enfilen per les parets”, conclou la presidenta veïnal, Cristina Reyes.