Terrassa

Dues noves rotondes a l’avinguda de l’Abat Marcet de Terrassa?

Els veïns de Pere Parres demanen canvis en la mobilitat al barri

Confluència de l'avinguda de l'Abat Marcet amb la carretera de Rellinars / ALBERTO TALLÓN

Demanen convertir en zona de vianants diversos carrers, reduir la velocitat en uns altres, canviar el sentit d’altres, endreçar el barri… i construir dues noves rotondes a l’avinguda de l’Abat Marcet: una a la intersecció amb la carretera de Rellinars i una altra a la confluència amb l’avinguda de Josep Tarradellas. Els veïns del Torrent d’en Pere Parres van aprovar aquest dissabte passat en una assemblea un llistat de demandes a l’Ajuntament per donar la volta a la mobilitat en un sector que se sent abandonat i que porta anys reclamant millores.

Les rotondes

L’associació veïnal destaca la necessitat de solucionar la circulació en l’encreuament d’Abat Marcet amb carretera de Rellinars, sobretot tenint en compte la xifra de vehicles que cada dia surten de Terrassa per aquest tram cap a la B-40. La proposta veïnal inclou la reurbanització d’aquesta confluència amb la construcció d’una rotonda: “El que no pot ser és que es modifiquin accessos i sortides de la ciutat sense tenir en compte la circulació interna cap a aquests accessos”, afirmen.

L’assemblea va donar suport a la sol·licitud d’un procés participatiu per decidir què es fa amb la carretera de Rellinars al seu pas pel Torrent d’en Pere Parres

L’entitat demana una solució urbanística similar per a la confluència d’Abat Marcet amb Josep Tarradellas per facilitar el trànsit en la zona. De totes maneres, Pere Parres proposa una reurbanització amb més mesures: a més de la rotonda, sol·licita un semàfor a Josep Tarradellas, a l’altura del carrer de Balmes, on ja existeix un pas de vianants però sense semaforitzar.

Tram final d’Abat Marcet per entrar a l’avinguda de Josep Tarradellas / ALBERTO TALLÓN

La llista de mesures contempla també un canvi de sentit al carrer de l’Emperadriu Eugènia des del carrer de Monturiol a l’avinguda de l’Abat Marcet, modificació suggerida per l’Ajuntament com a substitució de la plantejada inicialment pel veïnat, que consistia en la mateixa mesura per al carrer de Pedrell. El canvi a Emperadriu Eugènia inclouria la instal·lació d’un semàfor. Així es podria travessar l’avinguda cap al nord i, segons l’associació, es descongestionaria de trànsit el carrer Transversal i es facilitaria una nova sortida per a vehicles del barri, especialment per a aquells que vulguin sortir per la carretera de Rellinars per agafar la B-40.

Reforma a la carretera de Rellinars

L’assemblea va donar suport a la sol·licitud d’un procés participatiu per decidir què es fa amb la carretera de Rellinars al seu pas pel Torrent d’en Pere Parres. Els punts a debatre són els següents: la via ha de ser de doble sentit o d’un de sol? Cal fer un carril bici o no? S’amplien les dues voreres? Es condiciona una àrea exprés d’estacionament? S’instal·len elements per reduir la velocitat? Es posen passos elevats davant del carrer de Monturiol i de l’església de la Santa Creu? Amb independència d’aquestes mesures, els veïns consideren peremptori millorar quants abans millor la il·luminació de la carretera.

Més espai per a vianants

L’entitat veïnal sol·licita canvis al carrer de Casp, adequant-la a la normativa: les dimensions de les voreres no permeten la circulació de cadires de rodes. La proposta contempla una conversió en zona de vianants del carrer, eliminant voreres i instal·lant elements per a reduir la velocitat dels vehicles.

L’illa situada en la confluència de Rellinars amb Monturiol és objecte de reclamacions des de fa anys. El veïnat vol que la plaça creixi absorbint una via i deixant la circulació només per Monturiol. L’assemblea va aprovar també una proposta municipal per declarar el carrer de Balmes, entre Albéniz i Francesc Oller, com a via de prioritat per als vianants, com ho és el carrer del Torrent.

El de Francesc Oller tindria la mateixa consideració entre Transversal i Balmes. L’objectiu és que els vianants guanyin espai en el centre del barri, lligant les dues places principals: la de la Cooperativa i la d’Alexandre Cirici.

To Top