Terrassa

El síndic a la ultradreta: “Prou provocacions, no aneu a les portes de les escoles”

Mustapha Ben El Fassi ha advertit que la sindicatura “no premetrà la divisió entre nosaltres”

El síndic Mustapha Ben El Fassi ha presentat al ple aquest matí la memòria de 2023 de la Sindicatura de Greuges de Terrassa i ha aprofitat l’ocasió per fer una reflexió personal sobre el moment polític a la ciutat. El defensor del poble ha criticat “els discursos d’odi” i ha volgut “rebutjar amb fermesa qualsevol forma d’intolerància” a la ciutat. Ben El Fassi s’ha referit expressament, tot i que sense citar-la, a la formació Vox i al vídeo amb contingut xenòfob que va penjar en xarxes ara fa uns dies a les portes d’un centre d’ensenyament, provocant el rebuig dels pares del centre. “Prou provocacions. Prou provocacions a les portes de les escoles mostrant dones musulmanes preguntant si era Tànger. Sóc terrassenc, amb filles nascudes a la ciutat, a la que volem aportar i treballar per la convivència”.

Mustapha Ben El Fassi: “Junts opodrem construir una societat inclusiva”

El síndic ha qualificat aquestes estratègies polítiques com un artefacte per provocar la divisió social i  “una amenaça a la democràcia“. Ha rebutjat “amb fermesa qualsevol forma d’intolerància. No permetrem la divisió entre nosaltres”, ha insistit Ben el Fassi, convençut de què “la majoria dels terrassencs no compartim els discursos d’odi”.

La sindicatura de Greuges de Terrassa, com a garant de la defensa dels Drets Humans a la ciutat, ha deixat clar avui que mantindrà “un paper actiu” també “en la lluita contra qualsevol forma de discriminació. Junts podrem construir una societat inclusiva“, ha dit Ben el Fassi, recordant que la seva figura com a síndic “és un símbol, un argument més de com podem participar”.

En el torn d’intervenció dels grups municipals en resposta al síndic, ERC. Junts i el PSC han reconegut la decisió de Ben El Fassi de pronunciar-se públicament contra els discursos d’odi en un moment com l’actual.

Meritxell Lluís (Junts per Terrassa) ha celebrat “el seu compromís en la defensa dels Drets Humans“, Ona Martínez (ERC) ha dit que “tot forma part de l’informe del síndic”, també la seva reflexió personal, “en moments en què hi ha qui vol fomentar l’odi i enfrontar els terrassencs. És important que la Sindicatura tingui clar que tothom té els mateixos drets”. Des del PSC, Javier Garcia ha deixat clar que els socialistes “subscrivim el seu discurs” i ha certificat que la ultradreta “s’ha sentit interpel·lada”.

De fet. Vox ha respost apel·lant als vots aconseguits per la formació a les municipals i ha acusat al síndic de fer “un discurs contra la nostra formació”, en paraules de la portaveu Alícia Tomás. Al PP tampoc li ha agradat la intervenció personal del síndic. “No tocava”, ha afirmat la popular Marta Giménez.

To Top