Terrassa

La Setmana Santa a Terrassa comença a Ca n’Anglada

Tot preparat per a Diumenge de Rams i la resta de celebracions

Imatge de la Procesión del Encuentro de l'any passat a les Arenes / LLUÍS CLOTET

Amb la sortida processional de Nuestra Señora de los Dolores Nazarena, aquest divendres a Ca n’Anglada (19.30), comença a Terrassa la celebració de la Setmana Santa que conjumina la religiositat popular amb els solemnes oficis. És la setmana gran, la que constitueix “el centre de la fe dels cristians, ja que celebra la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist”, com destaca el bisbat de Terrassa.

Aquest dissabte, a partir de les 20.30, tindrà lloc a la Seu d’Ègara el certamen de saetes. Aquest 24 de març serà Diumenge de Rams, i a les 12 del migdia el bisbe, Salvador Cristau, beneirà rams i palmes a la Plaça Vella , per celebrar després la missa a la catedral del Sant Esperit. El mateix es farà en la resta de parròquies per commemorar l’entrada de Jesús a Jerusalem i la seva aclamació popular amb palmes i branques d’olivera. A les Arenes, com cada any, sortirà La Borriquita a les 11 hores.

La següent cita en el calendari serà el Dimarts Sant, amb la Missa Crismal (11 hores), que commemora la institució del sacerdoci. Aquest dia, el prelat de Terrassa beneeix els sants olis que utilitzarà per als sagraments en les parròquies. Els preveres més veterans de la diòcesi són felicitats. Enguany, seran dos els capellans que celebraran les noces d’or (Josep M. Oca i Rodolf Puigdollers), i en són dos els que fan 25 anys d’ordenació: Josep M. Manresa i Lluís Arrom.

Detall a la processó de La Borriquita del 2023 / ARNAU ALCALÀ

Dijous Sant se celebra la institució de l’Eucaristia a l’Últim Sopar, la del sacerdoci “i el manament nou d’estimar-se els uns als altres”, recorda el bisbat. Salvador Cristau presidirà la Missa del Sopar del Senyor a les 19 hores a la Catedral, i rentarà els peus a diversos membres de la comunitat cristiana en un acte que se celebra de la mateixa manera a la resta de parròquies. Després de la pregària, a les 21 hores, arribarà la Procesión del Encuentro, a les Arenes.

El Via Crucis

La mort de Jesucrist a la creu es commemora Divendres Sant amb la lectura del relat de la Passió. Al vespre, a partir de les 20 hores, el Via Crucis recorrerà carrers del Centre amb centenars de persones participant de la processó. El Via Crucis es farà també a les parròquies de Sant Valentí i de les Fonts, i a Ullastrell i Matadepera.

El Via Crucis, Divendres Sant a les 20 hores / LLUÍS CLOTET

Dissabte, 30 de març, és el dia del silenci i el recolliment, “a l’espera de celebrar la Resurrecció de Jesús a la nit”, al voltant del foc, fora dels temples per encendre el ciri pasqual, repassant la història de la salvació, beneint l’aigua del baptisme, celebran missa solemne. I Diumenge de Pasqua, la festa de la Resurrecció, amb la missa al migdia i, a la Catedral, la Benedicció Apostòlica que impartirà el bisbe.

Dilluns, després de l’ofici a les 11 hores, tindrà lloc a la Seu d’Ègara el tradicional cant de les caramelles.

La Setmana Santa a Terrassa comença a Ca n’Anglada
To Top