Terrassa

Compte amb l’estafa de la trucada perduda: el Wangiri

L’OCU alerta del nou frau telefònic i dona consells per evitar-lo

Segur que t’ha passat més d’una vegada. De sobte et sona el telèfon, però que abans d’agafar-lo la trucada es penja. A l’instant decideixes retornar la trucada, potser sense mirar bé el número. Això podria ser un truc per a fer que telefonis a un número de tarifació especial i poder treure’t diners.

També és habitual que en tornar a turcar decideixis esperar per a comprovar qui hi ha a l’altre costat, però per cada segon que passi, aquests números també et cobren, i no poc precisament. D’això t’acabes adonant quan t’arriba la factura. Aleshores, sabràs que has estat víctima d’un engany conegut com Wangiri.

Segons l‘OCU (Organització de consumidors i Usuaris), l’única manera de no patir aquesta estafa anomenada Wangiri és no retornant la trucada perduda, però si creus que pot ser una cosa important, comprova bé el número abans de retornar-la. Aquest número té uns signes característics pels quals podràs saber que es tracta d’un intent d’estafa.

El més clar és el prefix: normalment l’identificador comença amb un “+” o un “00”, o fins i tot prefixes dels quals ja ha alertat anteriorment la Guàrdia Civil. Són, concretament, el +355 d’Albània, el +225 de Costa d’Ivori, el +233 de Ghana o el +234 de Nigèria. Alguns altres prefixes de tarifació especial són el +803, +806 o +807.

Per assegurar-te que el telèfon que t’ha trucat no és una estafa, el més pràctic és fer una cerca ràpida al navegador introduint-hi el número. En cas de ser el telèfon d’una empresa o comerç, aquest apareixerà en els resultats de la cerca. Si no, t’hauries de preocupar.

Compte amb l’estafa de la trucada perduda: el Wangiri
To Top