Terrassa

El ple vota l’aprovació definitiva de la zona de baixes emissions

El debat sobre la seguretat ciutadana tornarà al Saló de Sessions

El ple s’avança en el calendari aquest mes de març per les vacances de Setmana Santa (se celebra el darrer divendres de mes) i obrirà sessió demà al matí a les 9.30 hores per donar via lliure a la zona de baixes emissions (ZBE) de Terrassa. El Consistori votarà l’aprovació definitiva de la ZBE, que entra en vigor aquest 2024. Fins al dia 1 de maig de 2025, només es prohibira al pas a la zona restringida en episodis de contaminació. A partir d’aquesta data, s’implantarà la restricció als vehicles sense etiqueta mediambiental i es multarà al que se la saltin.

El ple donarà el vistiplau a la liquidació econòmica amb Mina, que després de resoldre les al·legacions s’ha quedat en poc més de 3 milions d’euros a favor de l’Ajuntament.

La sessió prèvia a la Setmana Santa comptarà amb dues intervencions al torn de participació ciutadana i un paquet de propostes de resolució que tornaran a posar sobre la taula el debat sobre la seguretat a la ciutat.

Pel que fa a la participació de les entitats al ple, l’Adenc-La Paparola defensaran davant del ple la construcció de la via orbital ferroviària i el sindicat UGT portarà de nou al Saló de Sessions la polèmica de les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària.

Contra el discurs xenòfob

El de març serà un ple llarg, amb cinc propostes de resolució que ben segur marcaran el to del debat. El PP proposa la supressió de les màquines de neteja nomenades “bufadores” i el PSC porta a debat la climatització a les escoles i una proposta per suspendre les llicències de noves piscines en l’actual context de sequera.

De manera conjunta, els grups de Tot per Terrassa, PSC i ERC se sumen al manifest de la Federació de Municipis de Catalunya que denuncia l’impacte als comptes municipals de la decisió del Senat de tombar els objectius de dèficit aprovats pel Govern de l’Estat.

Pel que fa a la seguretat. Vox torna a portar una proposta de resolució sobre el tema al ple, després de protagonitzar un vídeo provocador i xenòfob en xarxes socials.

Aquesta mateixa setmana. Tot per Terrassa va anunciar en roda de premsa que el partit portarà al ple la seva petició al govern de l’Estat que apliqui mesures efectives per combatre la multireincidència. Una realitat, recordava Patrícia Reche, que desborda els jutjats i contribueix a generar un clima d’inseguretat ciutadana.

To Top