Terrassa

Més de 2 milions de validacions de la T-mobilitat

El títol ja representa el 40% de les validacions a les estacions terrassenques de la línia de FGC, i demostra una tendència creixent de demanda entre els usuaris

El passat 2023 Terrassa va trencar rècords superant per primer cop el llindar dels 5 milions de viatgers a la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. El 39,9% dels usuaris van fer servir la T-Mobilitat per validar el seu viatge, una xifra que es tradueix en més de dos milions de persones.

A les estacions terrassenques ja és normal veure la targeta verda a les mans dels viatgers. S’ha popularitzat ràpidament, no només perquè impulsa les validacions sense contacte, sinó perquè permet la recàrrega de tots els títols integrats i el seu desplegament comprèn el 100% de la xarxa ferroviària i d’autobús. Segons les dades de l’ATM, és un dels principals sistemes d’accés al transport, i representa el 70% del conjunt de Barcelona.

Pel bon camí

La T-Mobilitat s’ha consolidat a les estacions terrassenques, però encara no ha arribat a representar la majoria del sistema de validacions al territori.

A l’estació de Terrassa Rambla, la més concorreguda de la ciutat, durant el 2023 es van fer 731.574 validacions amb la T-Mobilitat, que representen un 40,95% del total. És l’única estació de Terrassa que ha potenciat la venda de la T-Mobilitat física, ja que disposa d’un servei d’atenció i venda de la targeta. Pel que fa a Vallparadís Universitat, tot i que el percentatge d’ús és similar (40,12%), el nombre absolut de validacions és inferior, amb 521.017. Estació del Nord, que ha registrat 335.771 viatges amb la T-Mobilitat, supera per poc a les anteriors parades, ja que representa el 41% del total. A Terrassa Nacions Unides, la primera estació (o última) de la línia S1 del Vallès, la T-Mobilitat s’utilitza en el 39% dels viatges i a Les Fonts, al 37%.

Pel que fa al tipus de títols més validats a Terrassa, La T-Jove és la més utilitzada (63%), seguida de la T-Usual (28%). La T-16 (6,5%), la T-Casual (2,1%) i la T-familiar (0,2%) no han arribat a consolidar-se a la ciutat.

Tot un èxit

Dos anys després de la posada en funcionament de la T-Mobilitat, el seu ús s’ha consolidat de forma generalitzada. La tendència de la demanda és creixent, i és que dels 94 milions de viatges en el total del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona, 64,9 milions es van fer amb la T-Mobilitat.

La targeta personalitzada de plàstic continua sent el principal format de T-Mobilitat escollit per la ciutadania (67%), per davant del cartó (28%) o el mòbil (5%). Durant aquest 2024, les recàrregues diàries arriben a les 56.000 de mitjana.

Més de 2 milions de validacions de la T-mobilitat
To Top