Terrassa

La liquidació amb Mina es redueix fins als 3 milions

L’Ajuntament estima parcialment una al·legació de la companyia i ajusta a la baixa la compensació econòmica

El ple ordinari de març votarà l’aprovació definitiva de la liquidació amb Mina, que finalment serà de 3.054.179,98 euros i no de 5.366.766,30 euros com inicialment proposava l’Ajuntament de Terrassa. La xifra correspon a la liquidació de les relacions econòmiques entre l’administració local i Mina, després de l’extinció del contracte de concessió de 75 anys amb l’empresa privada per l’abastiment d’aigua a Terrassa.

L’Ajuntament porta a aprovació definitiva l’expedient de liquidació després de revisar les al·legacions presentades per Mina el novembre del 2023. N’ha estimat parcialment una que fa referència a l’import d’amortització i que incorpora béns no revertibles, és a dir, que no han de tornar a mans de l’administració local un cop finalitzada la concessió.

Finalment, descomptats aquests béns de la liquidació, aquesta queda en 3.054.179, 98 euros a favor de l’Ajuntament de Terrassa. Ara, l’administració comunicarà a la companyia l’import que ha de liquidar i, si no es formalitza el pagament, procedirà al tràmit de reclamació, va dir en comissió informativa.

El mes d’octubre del 2023 l’Ajuntament posava damunt la taula per primer cop una xifra de liquidació –5,3 milions d’euros a favor seu– que Mina havia de compensar a l’administració, i no a l’inrevés, com sempre havia defensat la concessionària. Ara aquesta quantitat és més petita després d’estimar una al·legació.

En paral·lel a l’aprovació definitiva de la liquidació, el ple de març votarà també la inscripció al Registre de la Propietat de béns revertibles, que Mina retorna l’Ajuntament (Can Poal, Els Bellots, i Can Palet de Vista Alegre).

La liquidació amb Mina es redueix fins als 3 milions
To Top