Terrassa

WhatsApp posa data al canvi més gran en la seva història

L’aplicació de missatgeria instantània més popular serà interoperable amb les apps de la competència que ho sol·licitin

WhatsApp afronta un dels canvis més grans de la seva història. A partir de l’11 d’abril l’aplicació de missatgeria instantània més popular, amb més de 2.000 milions d’usuaris a nivell mundial, serà interoperable amb les apps de la competència que ho sol·licitin. La plataforma, propietat de Meta (com Facebook o Instagram), ja ha començat a informar dels canvis als seus usuaris europeus a través d’un avís que es mostra en la part superior de l’aplicació.

Serà possible comunicar-se des de WhatsApp amb altres serveis de missatgeria instantània sense la necessitat de sortir de l’aplicació. D’aquesta manera, es podrà llegir i enviar missatges provinents d’aplicacions com Telegram o iMessage. Aquest canvi dins de WhatsApp ve forçat per un canvi de normativa a la Unió Europea, que obligarà a les grans empreses de comunicació a afegir una sèrie d’especificacions en els seus serveis.

Amb l’aplicació de Llei de Mercats Digitals (DMA) i la Llei de Serveis Digitals (DSA), s’estableixen noves normatives per tal d’afeblir a les sis grans empreses designades per la UE, considerades a partir dels 45 milions d’usuaris mensuals. Aquestes, definides com a gatekeepers (guardians d’accés) en la nova legislació europea, hauran de permetre la interoperabilitat des del seu mateix servei.

Dick Brouwer, director d’enginyeria de l’aplicació propietària de Meta, ha confirmat a “Wired” els canvis que s’aplicaran a partir del mes vinent. A més a més, ha afegit que existeix una tensió a l’hora d’oferir interoperabilitat i mantenir la seguretat de les dades que s’emmagatzemen, i que podria facilitar l’existència d’estafes a l’aplicació.

Aquest canvi, però, no es presentarà com a obligatori per l’usuari, i aquells que vulguin beneficiar-se d’aquest nou sistema, tindran els seus missatges separats en una pestanya a la part superior de l’aplicació. Així doncs, l’experiència d’aquell usuari que no utilitzi la interoperabilitat no es veurà afectada en cap moment.

WhatsApp posa data al canvi més gran en la seva història
To Top