Terrassa

Terrassa premia els seus esportistes

El Teatre Principal acull aquest divendres a les 18.45 hores l’edició número 49 de la Gala de l’Esport, que premiarà els millors esportistes de la ciutat en funció dels seus mèrits durant l’any 2023. Organitzen el certamen l’Ajuntament i el Diari de Terrassa

Aquest divendres al vespre s’entregaran les estatuetes als millors esportistes de l’any 2023 a la Gala de l’Esport, al Teatre Principal / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Tres nedadors, dos waterpolistes, un futbolista, una marxadora, un taekwondista, un jugador de tennis taula i un altre de tennis platja. Són els deu esportistes que aspiren a repartir-se els dos trofeus més importants de la nit, els de millor esportista i el de millor esportista adaptat de Terrassa. El certamen l’organitza, com cada any, el Diari de Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa. Amenitzarà la vetllada la cantant egarenca Carla Miralda, entre d’altres.

Deu esportistes opten aquest divendres 15 de març en la 49a edició de la Gala de l’Esport – Trofeu Lluís Francino i Riera a coronar-se com els millors de l’any 2023 en les categories de millor esportista i millor esportista adaptat. La cita és a les 18.45 hores al Teatre Principal, en una gala que distingirà també els millors en altres sis categories: entrenador, equip, esdeveniment esportiu, esportista promesa, esportista màster i premi a l’esport escolar.

A banda dels vuit guardons als mèrits esportius, l’organització lliurarà un premi d’honor i sis mencions

Els 28 candidats aniran coneixent durant la gran festa de l’esport terrassenc els noms dels vuit guanyadors. Enguany, el jurat encarregat d’avaluar els mèrits dels diferents candidats l’integren les següents 14 persones procedents de diferents àmbits del món de l’esport. Es tracta d’Àngels Fàbregues, Eduard Tubau, Ivet Imbers, Joan Gutiérrez, Jordi Guillem, Lluís Cervelló, Marie Teixidor, Marta Corredera, Marta Ejarque, Montse Bellver, Montse Planas, Sergi Estapé, Xavi Dobón i Yolanda Codina. Els organitzadors atorgaran un premi d’honor a Quico Sala en reconeixement a la seva tasca organitzativa, així com sis mencions especials.

Dels cinc aspirants a millor esportista, tres ja saben què és aixecar el màxim trofeu. Es tracta dels waterpolistes Álvaro Granados i Paula Leitón, que van signar l’any passat trajectòries molt destacades amb la selecció espanyola i amb els seus respectius equips, el Novi Beograd masculí de Sèrbia i el conjunt femení del CN Sabadell. També ha guanyat l’estatueta el futbolista Dani Olmo, que ha esdevingut tot un referent de la selecció espanyola de futbol i un dels davanters més cobejats del panorama internacional. Competiran amb ells altres dos esportistes de primer nivell, la marxadora Cristina Montesinos, que ha obtingut recentment el bitllet per als Jocs Olímpics de París, així com el jugador de tennis platja Gerard Rodríguez, que continua sumant èxits en l’àmbit mundial.

MILLOR ESPORTISTA

Álvaro Granados (Waterpolo)

En la seva segona temporada al Novi Beograd serbi, el waterpolista terrassenc es va proclamar subcampió de la Champions League i es va adjudicar també la lliga i la copa. Es va consolidar com a imprescindible a la selecció espanyola, amb la qual es va penjar el bronze al Mundial i l’or a la World Cup.

Cristina Montesinos (Atletisme)

La marxadora egarenca Cristina Montesinos va signar un 2023 impecable, que va culminar amb una valuosa cinquena posició en la prova dels 35 quilòmetres marxa del Mundial de Budapest. A banda, es va proclamar campiona d’Europa per equips a la competició celebrada a la República Txeca.

Dani Olmo (Futbol)

El davanter terrassenc del Leipzig alemany ha esdevingut un fix en les alineacions de la selecció espanyola. L’any passat es va proclamar campió de la Nations League. Amb el seu equip va aixecar el trofeu de la Copa alemanya i va tenir una participació destacada a la Champions League.

Gerard Rodríguez (Tennis platja)

El palista terrassenc Gerard Rodríguez continua als llocs més alts del tennis plata internacional. Al mes de setembre es va penjar la medalla de plata en la modalitat de dobles dels Jocs del Mediterrani d’esports de platja que es van celebrar a la ciutat grega d’Heraklion. Al maig es va proclamar campió d’Espanya a Almeria.

Paula Leitón (Waterpolo)

La waterpolista terrassenca del CN Sabadell es va penjar la medalla de plata amb la selecció espanyola al Mundial de Fukuoka de l’any 2023. Amb el seu club, la boia terrassenca va guanyar totes les competicions possibles: Champions League, lliga, Copa de la Reina i Supercopa d’Espanya.

MILLOR ESPORTISTA ADAPTAT

Àlex Villarejo (Natació)

El nedador del CN Terrassa Àlex Villarejo va tenir una destacada actuació en el Campionat del Món de natació adaptada que es va celebrar l’any passat a la ciutat anglesa de Manchester. Es va penjar la medalla de bronze a la prova dels 100 metres braça. Es va classificar també cinquè als 100 esquena.

Carles Millera (Tennis Taula)

L’esportista paralímpic terrassenc Carles Millera es va proclamar subcampió d’Espanya de tennis taula en la classe 5 (modalitat en cadira de rodes). La competició va tenir lloc el mes de juliol a Zamora, on el jugador del CTT Sant Quirze va repetir la medalla de plata aconseguida l’any 2022.

Guillem Ramos (Taekwondo)

Guillem Ramos, esportista del Gimnàs Cos Olímpic de Terrassa, va obtenir la medalla d’or en la categoria júnior en la categoria de parataekwondo en la modalitat de poomsae en el Campionat de Catalunya que es va disputar al pavelló de la Mar Bella de Barcelona. Ramos pateix nanisme.

Álex Sánchez (Natació)

Després de la segona posició del 2022, el nedador del CN Terrassa Álex Sánchez es va proclamar guanyador de l’edició de l’any passat de la Open Water Lanzarote, esdevenint tot un referent de l’esport adaptat dins de la modalitat d’aigües obertes. Es va adjudicar també la victòria a la Copa Swim No Limits.

Sarai Gascón (Natació)

El seu nom va associat a l’olimpisme i a la ciutat de Terrassa. En el Campionat del Món de Manchester de l’any passat, la nedadora del CN Terrassa es va penjar un total de quatre medalles. Va ser or en els 4×100 estils, establint un nou rècord d’Europa. Va completar una actuació brillant amb tres medalles de bronze.

ELS ALTRES FINALISTES

ENTRENADOR
Aleix Duran. Bàsquet
Oriol Torras. Hockey
Xavi Hernández. Futbol

EQUIP
CTT Els Amics. Tennis taula
CP San Cristóbal. Futbol
Terrassa FC. Futbol sala

ESDEVENIMENT
Actes Centenari FCH
Actes Centenari RFEH
Pujada a la Mata

MÀSTER
Josep Boada. Atletisme
Teresa Pons. Triatló
Xavi Boch. Atletisme

PROMESA
Evelyn Gómez. Halterofilia
Marta Manso. Waterpolo
Martina Fernández. Waterpolo

ESPORT ESCOLAR
Berta Puig
Carboners de Terrassa
Escola La Roda

Mencions especials

A LA DEDICACIÓ
Antonio Linares

PREMI D’HONOR
Quico Sala

A LA SOLIDARITAT
Torneig Hockey Solidari

A LA GESTA ESPORTIVA
Mario Guillén

A LA PROJECCIÓ ESPORTIVA
Helena Oma

A LA TRAJECTÒRIA ESPORTIVA
Llorenç Álvarez

A L’ÈXIT INTERNACIONAL
Selecció espanyola
sub-21 de hockey

Terrassa premia els seus esportistes
To Top