Terrassa

Comencen les obres al pont de Sant Pere de Terrassa

L’inici de la rehabilitació, el dilluns 18 de març

El pont de Sant Pere, del segle XVII, té 57 metres de longitud / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Ja hi ha data per al començament de les obres de rehabilitació del pont de Sant Pere, del segle XVII. L’Ajuntament de Terrassa ha informat el veïnat que els treballs s’iniciaran dilluns vinent, 18 de març. Preveu que estiguin enllestits en nou mesos, el desembre vinent.

Aquesta primera fase, segons el consistori, no obligarà a tancar el pas pel popular viaducte ni pel parc de Vallparadís en la part inferior. Dies després, però, sí que es tallarà el pont, almenys en dos períodes aproximats: a partir de la segona setmana de l’abril fins a finals de maig i des de principis del juliol (després de la Festa Major de Terrassa) fins a mitjan octubre, segons ha transcendit.

L’Ajuntament va informar el febrer passat que intentaria reduir aquest temps, tenint en compte la importància del pont per a la connexió a peu entre el nord i el centre i el sud de la ciutat. Aquest dijous ha apuntat que s’hi durà a terme una execució independent, en l’àmbit superficial i en l’estructura, per assolir més eficiència i generar “les mínimes molèsties”. L’associació veïnal de l’Antic Poble de Sant Pere va suggerir mesos enrere condicionar-hi un pas temporal, segur, en la mateixa bastida.

/ NEBRIDI ARÓZTEGUI

El projecte “de rehabilitació del pont de Sant Pere, consolidació i enjardinament del mur adjacent”, aprovat de manera definitiva al novembre del 2022, està inclòs en els fons europeus Next Generation 2. La setmana passada un grup de tècnics va inspeccionar l’estructura per perfilar-ne la intervenció. La inversió total del pla de restauració i millora de l’accessibilitat és de 1.240.418,89 euros.

To Top