Terrassa

Tornen els tallers infantils per Setmana Santa al Museu de Terrassa

Ja estan obertes les inscripcions als cicles adreçats a infants a partir dels 3 anys «Per Setmana Santa, la mainada al Museu» i «Al Museu i… Santes Pasqües!»,

El Museu de Terrassa organitza una nova edició dels cicles “Per Setmana Santa, la mainada al Museu” i “Al Museu i… Santes Pasqües!”, una oferta d’activitats infantils i familiars adreçades a infants a partir dels 3 anys. Es tracta d’un conjunt de propostes pensat perquè els infants coneguin la cultura i el patrimoni de la ciutat mentre passen una estona divertida al Museu. 

El Museu de Terrassa ja ha obert les inscripcions per participar al cicle “Al Museu i Santes Pasqües”, amb un total de tres activitats adreçades especialment al públic infantil i estructurades en tallers d’un sol dia en horari de 9 hores a 14 hores, i al programa d’activitats “Per Setmana Santa, la mainada al Museu”, amb una oferta pensada per a infants i famílies que vulguin passar una estona divertida al Museu de Terrassa mentre, al mateix temps, s’acosten al patrimoni històric, artístic i cultural de la ciutat.

S’han organitzat dues sessions: 

Cicle “Per Setmana Santa, la mainada al Museu”: activitats familiars per a infants a partir de 3 anys. Dates: dilluns 25 i dimarts 26 de març de 2024, a les 17.30 hores. 

Taller “Decorem la mona de Pasqua” – Dilluns 25 de març a les 17.30 hores: Tradicionalment la mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata, fruites, ou dur… El taller proposa als infants crear algun element decoratiu per a la mona de Pasqua.  Ja es poden comprar les entrades

Taller “Muses al Museu” – Dimarts 26 de març a les 17.30 hores: La paraula Musa prové del grec i significa “Temple de les muses”. Les Muses, filles de Zeus i Mnemosine, formen part de la mitologia grega. Vivien en el mont Parnàs, situat prop de Delfos. En aquest taller, i a través del joc, els infants s’aproparan a les muses. També es poden comprar  les entrades.

Els nens i nenes que participin d’aquestes activitats hauran d’estar acompanyats, en tot moment, d’una persona adulta. Les activitats, d’una hora de durada, són accessibles i tindran lloc a la Casa Alegre de Sagrera. 

Cicle “Al Museu i… Santes Pasqües!” (tallers per a infants de 4 a 12 anys). Durant el període de vacances de Setmana Santa, el Museu de Terrassa ofereix diferents tallers matinals d’un sol dia amb l’objectiu d’adaptar la seva oferta de propostes a les necessitats de les famílies. Les activitats són accessibles i es duran a terme principalment a la sala de tallers de la Casa Alegre de Sagrera tot i que hi ha previstes sortides puntuals per la ciutat. 

Taller “L’hort dels Alegre” – Dilluns 25 de març de 9 a 14 hores: L’hort, situat als jardins de la Casa Alegre de Sagrera, està esplèndid. S’hi poden trobar tomàquets, pastanagues, pebrots, patates… Els infants podran descobrir aquest espai mentre juguen a conèixer tota mena de verdures i flors. 

Taller “Pasqua bag” – Dimarts 26 de març de 9 a 14 hores: «Per Pasqua i per Nadal, qui res no estrena res no val». Aquest taller proposa crear una bossa decorada amb motius de Pasqua per poder estrenar i lluir durant aquests dies. 

Taller “Equinocci, mites i heroïnes” – Dimecres 27 de març de 9 a 14 hores: Durant els equinoccis la nit i el dia tenen la mateixa durada a tot el món, excepte en els pols nord i sud. A l’època romana hi havia uns rituals i festivitats relacionats amb els equinoccis. Amb aquest taller, els infants coneixeran alguns dels seus déus de la cultura romana, els seus mites i les seves creences, i tindran l’oportunitat de comparar-los amb els costums i les tradicions actuals. 

Les places són limitades i cal fer inscripció prèvia enviant un mail a museudeterrassa@terrassa.cat 

To Top