Terrassa

Multes fins a 3.000 euros per omplir la piscina

L’Ajuntament enviarà una carta als propietaris recordant les restriccions de l’emergència per sequera i els sancionarà si de les salten

L’Ajuntament de Terrassa multarà els ciutadans que omplin les seves piscines. L’equip de govern ha explicat en comissió informativa del paquet de mesures que desenvolupa a la ciutat en el marc de l’emergència per sequera i ha anunnciat que controlarà els excessos de consum d’aigua. En el cas de les piscines, primer enviarà una carta als abonats per a informar-los de la prohibició d’omplir-les d’aigua en l’actual emergència per sequera. L’empresa muicipal Taigua controlarà les puntes de consum i, si detecta que s’ha incomplert la restricció, multarà els titulars de les piscines.

Omplir una piscina buida està tipificat com una infracció molt greu al Reglament del Servei Públic d’Abastament Domiciliari i Estalvi d’Aigua de Terrassa. L’incompliment comporta penalitzacions que van dels 1.501 euros fins als 3.000 euros. La Generalitat és l’administració que ha imposat la prohibició de tornar a omplir les piscines aquest estiu, però són els ajuntaments els que regulen les multes a cada municipi i sancionen els veïns.

A Terrassa hi ha al voltant de 1.539 piscines, 0,69 per cada 100 habitants, segons dades del Cadastre corresponents a l’exercici 2022. La xifra no inclou les piscines desmuntables. Sabadell té una xifra similar -1.687-, però a la resta de municipis de l’entorn vallesà la xifra de piscines s’enfila. A Viladecavalls hi ha registrades 661 -0,67 per cada 100 habitants-; a Matadepera 1.334 -13,9 per cada 100 habitants-; a Sant Quirze 1.151 basses privades -5,71 per cada 10 habitants-; i a Rubí 1.974 -2,51 per cada 100 habitants. Sant Cugat és la ciutat catalana amb més piscines per resident, 4.867, 5,18 per cada 100 habitants.

L’Ajuntament de Terrassa també enviarà cartes als trens de rentatge de vehicles perquè recordin l’obligatorietat de treballar amb sistema de recirculació. Ja han començat les inspeccions. També s’ha requerit als grans consumidors a què presentin un pla d’estalvi. “La majoria ho han fet ja”, van dir ahir des dels serveis municipals.

Un pla en cas de fallida en el subministrament d’aigua

Ahir es va reunir el comitè de sequera, en el que es va fer un seguiment de les mesures implantades a la ciutat en el marc de l’emergència per sequera. El servei municipal de Protecció Civil ha elaborat un protocol d’emergència en cas de manca de subministrament d’aigua a la ciutat que es posa en el pitjor escenari, detecta els elements més vulnerables i anticipa solucions.

Paral·lelament, hi ha novetats en l’àmbit dels recursos hídrics. De moment, s’estan utilitzant els pous dels carrers d’Igualtat i el carrer de Miño per tasques de rec i neteja a la ciutat. Des de Taigua s’està treballant amb l’ACA la possibilitat de reaprofitar l’aigua de la depuradora de les Fonts,”mitjançant un hidrant, una boca de càrrega que ja s’ha habilitat i que permet usos alternatius” com el rec i la neteja.

Pel que fa a la recerca de nous recursos hídrics, els serveis municipals van informar que estudien modificar el reglament d’abastiment per poder reutilitzar les aigües grises.

Pel que fa als espais verds, Taigua ha contractat una empresa especialista que avaluarà regar el parc de Vallparadís amb aigües prefreàtiques. Per a la resta de l’arbrat, els exemplars més joves, que necessiten més aportació hídrica, s’estan regant amb aigua de pous transportada amb cisternes.

Multes fins a 3.000 euros per omplir la piscina
To Top