Terrassa

Aquest és el color de cotxe prohibit per la Unió Europea

Brussel·les ha anunciat una prohibició que tindrà un impacte directe en l’aspecte estètic dels automòbils

La Unió Europea ha avançat una nova mesura en la seva aposta per disminuir els perills ambientals, i alhora millorar la qualitat de la salut pública. En aquest sentit, Brussel·les ha anunciat una prohibició que tindrà un impacte directe en l’aspecte estètic dels nostres automòbils.

I tot això enmig de les iniciatives per limitar les emissions de vehicles de combustió i controlar la contaminació derivada de components d’automòbils, com les pastilles de fre i els pneumàtics. La UE prohibirà l’ús de pintures amb crom hexavalent, un compost altament cancerigen, aquest 2024.

La Unió Europea està preocupada per la salut pública i la protecció del medi ambient, és per això que ha pres la decisió de prohibir les pintures que contenen crom hexavalent. Aquest compost és àmpliament utilitzat en la indústria del motor per produir colors cromats distintius, però també ha estat identificat com a altament tòxic i cancerigen per als humans.

Malgrat això, la indústria automotriu ha continuat utilitzant aquest compost en la fabricació de pintures per a carrosseries, tubs, motllures i tiradors. De fet, el crom hexavalent és fins a 500 vegades més cancerígen que les emissions dels motors dièsel, cosa que ha generat un creixent interès per la seva prohibició a nivell mundial.

Mentre que els Estats Units estan considerant implementar mesures similars per a l’any 2040, la Unió Europea ha pres la decisió d’actuar més ràpidament, implementant la prohibició a partir de l’any 2024.

Alternatives més segures

Malgrat la prohibició del crom hexavalent, això no significa que els cromatges als automòbils ja no siguin necessaris. Renault i altres grans empreses ja estan buscant alternatives més segures per a la producció de pintures. Entre les opcions que han considerat es destaquen el níquel i el zinc, tot i que la seva adopció és més difícil del que es creu.

A la pràctica, les alternatives són més costoses i difícils d’obtenir, cosa que podria afectar el preu final dels vehicles. Tanmateix, la indústria d’automòbils està compromesa a trobar solucions que siguin viables econòmicament i, alhora respectuoses amb el medi ambient i la salut pública.

La prohibició de pintar amb crom hexavalent no es limitarà a la indústria de l’automòbil. Aquestes mesures també tindran un impacte en altres àrees on aquest tipus de pintura es fa servir amb freqüència, com la fotografia i la impressió. En aquest context, ja hi ha empreses en aquests sectors que ofereixen opcions sense crom per anticipar-se a les regulacions i evitar possibles problemes relacionats del seu ús.

Aquest és el color de cotxe prohibit per la Unió Europea
To Top