Terrassa

I tu, com dones resposta al masclisme?

Hem assistit a la manifestació per parlar amb les assistents i preguntar com combaten elles el masclisme en la seva vida quotidiana i com viuen una jornada tan important com la del 8M

Terrassa s’ha vestit de color lila per celebrar el Dia Internacional de la Dona. Persones de totes les edats han ocupat els carrers i s’han unit per una mateixa causa: reivindicar la igualtat de gènere. El feminisme, però, no es manifesta només en un dia com aquest, sinó que és una forma de vida: assenyalar i denunciar les situacions masclistes diàriament és clau per enfortir el moviment. Hem assistit a la manifestació per parlar amb les assistents i preguntar com combaten elles el masclisme en la seva vida quotidiana i com viuen una jornada tan important com la del 8M.

Mireia, 26 anys
“Qualsevol resposta cap al masclisme em sembla correcta, s’ha de lluitar tota la vida”

La reivindicació és una forma de vida per la Mireia: “Es viu cada dia ocupant espais, aportant la nostra manera de fer i de viure i combatent la masculinitat tòxica”. Afegeix, però, que tota forma de lluita feminista és vàlida: “Qualsevol resposta cap al masclisme em sembla correcta i vàlida”. Fer acte de presència a la manifestació és important, però “no s’ha de ser feminista només un dia, la lluita és per sempre, dura tota la nostra vida”.

Ana Ortiz, 64 anys
“He educat als meus fills com a feministes, el respecte a la dona és essencial”

L’Ana considera que la societat ha anat cap enrere: “Què passa amb els joves? Tracten molt malament a les dones, no les respecten”. Considera que la sobre informació ha fet molt de mal al feminisme, “ens cosifiquen i creuen que hi ha impunitat”. Ella combat el masclisme inculcant valors als seus fills: “El respecte cap a la dona és essencial”. Manifestar-se també és una forma de lluitar, “per totes les dones maltractades, que en són moltes”.

Yaiza, 12 anys
“Quan veig una cosa que no està bé ho dic, explico la meva opinió i perquè no estic d’acord ”

La Yaiza, tot i la seva curta edat, llueix una pancarta feminista i els colors liles amb orgull, “hem de manifestar-nos, no volem que ens violin, que ens toquin, que ens facin coses dolentes”. Ella viu el masclisme a l’escola: “De vegades els nens de classe et diuen que tu no pots jugar per ser una nena”. Aposta per reivindicar des de l’argument, explicant la seva opinió davant situacions injustes: “Hem d’estar orgulloses de ser dones”.

Josefina, 64 anys
“Davant d’un episodi masclista, és importantíssim no callar i contestar”

La Josefina ha viscut l’evolució del feminisme. Reivindicar el paper de la dona en societat continua sent essencial tot i el pas del temps: “Les nostres mares van lluitar per nosaltres, i nosaltres hem de lluitar per les nostres filles”. Davant el masclisme, el silenci mai serà una opció: “Davant d’un episodi masclista, és importantíssim no callar i contestar”. Viu el 8 de març com una jornada per celebrar la figura de la dona, però també “per recordar que totes hem de continuar lluitant”.

I tu, com dones resposta al masclisme?
To Top