Terrassa

Noves places per a motos a Terrassa que duren quatre dies

L’Ajuntament fa marxa enrere en la implantació d’una àrea d’estacionament a Ca n’Aurell

Tram afectat per la intervenció divendres passat / ALBERTO TALLÓN

Aquest dijous passat, 29 de febrer, va pintar-les. Aquest dilluns, 4 de març, les ha eliminat. L’Ajuntament de Terrassa ha fet marxa enrere en el condicionament de 27 places d’estacionament per a motocicletes al carrer del Doctor Ullés. El veïnat se n’havia queixat i el Diari de Terrassa va publicar les seves demandes.

Actuació i queixes

No han durat ni quatre dies. El condicionament de 27 places d’estacionament per a motocicletes al carrer del Doctor Ullés ja és història. Almenys, de moment. L’Ajuntament ha fet marxa enrere en la decisió després de les queixes veïnals per una actuació que, segons el veïnat, havia generat “una circulació insostenible” en aquest tram d’una via “gairebé per a vianants” de Ca n’Aurell i entorpia la sortida de vehicles de garatges privats. Aquesta última ha estat la raó del consistori per desfer el camí fet. Afirma que la mesura queda anul·lada i es parlarà amb els veïns.

Aquest passat dijous, operaris municipals van pintar aquestes 27 places al carrer del Doctor Ullés, a Ca n’Aurell, en el tram comprès entre la rambla d’Ègara i el carrer d’ Arquimedes. Allà, entre els números 1 i 29 de la via, es van habilitar els nous espais d’estacionament. Aquest era un dels llocs triats en diversos punts de la ciutat per compensar la pèrdua de places derivada de l’aplicació de la nova normativa que prohibia l’aparcament de motos damunt de les voreres i que va motivar la protesta, que va incloure manifestacions, de col·lectius de motoristes.

L’abans, aquest passat divendres / ALBERTO TALLÓN

La mesura adoptada al carrer del Doctor Ullés va provocar d’immediat una queixa veïnal i la ràpida preparació i presentació d’una instància signada per una trentena d’afectats, que argumentaven, en primer lloc, la manca d’informació.

La instància de “veïns i propietaris d’habitatges del carrer del Doctor Ullés” denunciava el “canvi substancial a la mobilitat” del carrer que suposava aquesta remodelació en un sector fins ara “amb accés de vehicles restringit, i amb llocs d’esbarjo infantil”, un espai “estret i curt”. Es provocava “contaminació sonora i mediambiental” i resultava evident el perjudici al benestar del veïnat. A més, amb els nous senyals els veïns tenien ara problemes per sortir dels garatges amb els vehicles, apuntaven els denunciants:

“No disposen d’espai suficient per fer les maniobres necessàries”, circumstància que és veia agreujada “en el cas de furgonetes i altres vehicles comercials”.

Els perjudicats afegien que “les tres zones d’esbarjo infantil pintades al terra han quedat afectades i anul·lades, doncs les línies de demarcació dels llocs d’aparcament envaeixen aquests espais”. A més, el veïnat assegurava que el pas de serveis d’emergències, com les unitats de bombers, quedava alterat, una limitació de moviments que podia ser “molt greu“. No havien estat consultats “malgrat l’important impacte” de la intervenció i reclamaven al govern municipal que reconsiderés una mesura molt perjudicial per als residents en aquesta zona de Ca n’Aurell.

El canvi de parer

I l’Ajuntament l’ha reconsiderat, i ha esmenat la seva primera actuació, en un tres i no res. El nou espai per a motocicletes ja és història des d’aquest dilluns al matí, quan operaris municipals han tornat al mateix lloc, aquesta vegada per eliminar els senyals horitzontals pintats dies abans. Els han esborrat amb un mètode abrasiu, que ha deixat rastre en l’asfalt, i al migdia només quedava d’aquelles línies una ombra en una superfície granulosa. Això, i un palet per a nens que no entrava en els plans d’eliminació.

El després, aquest dilluns / ALBERTO TALLÓN

El govern municipal ha reconegut aquest dilluns el canvi i ha informat de l’anul·lació de les places, que, segons assegura, no es tornaran a pintar. Les àrees d’estacionament per a vehicles de dues rodes “es replantejaran” en funció de la maniobrabilitat dels altres vehicles i tenint en compte els veïns, segons l’àrea de Territori. Aquest dilluns al migdia, no obstant això, hi havia quatre motos aparcades.

Els signants de la instància esperen que L’Ajuntament respongui en els propers dies a la seva proposta, que passa per permetre l’estacionament, tant de turismes com de motos, a la altra banda del carrer, als números parells, ara no permés.

L’actuació municipal ha inclòs la creació d’una zona de càrrega i descàrrega a la banda més propera a la rambla d’Ègara. El veïnat fa constar que aquesta intervenció també és provisional.

Noves places per a motos a Terrassa que duren quatre dies
To Top