Terrassa

Queixes a Terrassa per una nova àrea de motos

Veïns del carrer del Doctor Ullés parlen de “circulació insostenible”

Una motocicleta estacionada a l'àrea condicionada aquesta setmana per l'Ajuntament / ALBERTO TALLÓN

L’Ajuntament de Terrassa no ha informat ni consultat els veïns, “malgrat l’important impacte” de la intervenció, diuen els afectats. La intervenció, efectuada al carrer del Doctor Ullés, ha consistit en crear 27 places d’estacionament de motos, entre altres actuacions. El veïnat ha expressat les seves queixes i demana al consistori que “reconsideri” una mesura molt perjudicial per als residents en aquesta zona de Ca n’Aurell.

Setmanes enrere, el govern municipal va decidir condicionar noves places per a motocicletes a determinats espais, incloses voreres amples, per compensar la pèrdua d’aparcament derivada de la nova normativa, que prohibia aquest tipus d’estacionament.

Vianants aquest divendres al tram afectat / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Al carrer del Doctor Ullés, però, la intervenció ha sollevat els veïns, que en una instància denuncien el “canvi substancial a la mobilitat” del carrer que suposa aquesta remodelació en un sector fins ara “amb accés de vehicles restringit, i amb llocs d’esbarjo infantil”. A més, amb els nous senyals els veïns tenen ara problemes per sortir dels garatges amb els vehicles, apunten els denunciants: “No disposen d’espai suficient per fer les maniobres necessàries”.

“Circulació insostenible”

“L’esmentada intervenció s’ha aprovat i dut a terme sense informar ni realitzar cap consulta prèvia als veïns que resulten afectats, malgrat l’important impacte que provoquen”, fa constar la instància. La creació de les 27 places per a vehicles de dues rodes “generen una circulació insostenible per aquest espai estret i curt (entre els números 1 i 29 de la via), provocant contaminació sonora i mediambiental”. És evident, diuen, que “el benestar del veïnat es veurà afectat”.

Al carrer del Doctor Ullés, però, la intervenció ha sollevat els veïns, que en una instància denuncien el “canvi substancial a la mobilitat” del carrer que suposa aquesta remodelació

Els perjudicats afegeixen que “les tres zones d’esbarjo infantil pintades al terra han quedat afectades i anul·lades, doncs les línies de demarcació dels llocs d’aparcament envaeixen aquests espais”. Un altre àmbit de queixa resulta especialment significatiu. El veïnat assegura que el pas de serveis d’emergències, com els bombers, queda alterat, limitació que pot ser “molt greu“.

La instància demana a l’Ajuntament que reconsideri l’actuació i tingui en compte “les necessitats dels veïns afectats” a l’hora de dissenyar la remodelació.

To Top