Terrassa

La manifestació del 8M serà unitaria i diversa

En contrast amb anteriors ocasions, els col·lectius feministes participaran plegats a la mobilització

Sota el lema “Terrassa. Feminismes + que mai”, la Comissió del 8M prepara una commemoració del Dia Internacional de la Dona que per primera vegada en temps serà unitària a la ciutat. Representants dels diferents sectors i col·lectius feministes han presentat aquest matí el programa d’activitats i han anunciat que participaran plegades – entitats i particulars- a la manifestació convocada el dia 8, que partirà del Monument de la Dona i culminarà a la plaça Vella.

“Hi haurà una única manifestació a la ciutat”, ha anunciat la Comissió 8M. “Hem fet valer allò que ens uneix per sobre del que ens diferencia perquè ens pot fer avançar”. Kimberly Sánchez, Maria Sentís Garcés i Anna Roda han estat les encarregades de deixar clar davant de la ciutat que “aquest 8 de març de 2024 fem realitat el lema ‘totes juntes som més fortes’. Feia un temps que diferents organitzacions feministes desitjaven aquest moment”.

La manifestació única del 8M, defensen, “pot fer avançar el moviment feminista i situar algunes de les nostres fites a la taula del debat i negociació municipal”.

La mobilització aplega aquest 2024 l’Associació LGTBIQ+, el Casal de la Dona, Dones d’Aigua, Dones Prou Barreres, Guerreres Diverses, Dones d’Ègara, Dones del Moviment per unes Pensions Dignes, Dones de Sant Pere Nord, Dones de la PAH, La Coordi, Plataforma Feministes Terrassa i Rudes Rebels, a banda de persones a títol personal.

La presentació també ha volgut donar veu al col·lectiu LGTBIQ+. Anna Roda ha reivindicat “la importància d’incorporar les dones transgènere a la lluita feminista” i ha reivindicat “igualtat de tracte i respecte”, a banda de posar en relleu “la importància que totes les dones, independentment de la seva identitat de gènere, s’uneixin per la igualtat i la justícia”.

El dia 8 de març col·lectius, plataformes, grups polítics, sindicats i persones compromeses amb la causa feminista es manifestaran sota el paraigües de l’Assemblea 8M. Serà una mobilització “no institucional”, en la que “no hi haurà ni banderes ni sigles”, amb una capçalera de dones i on els homes “ocuparan un espai secundari, com a posició de respecte”.

La manifestació començarà a les 19 hores a la plaça del Monument de la Dona i abans, la Comissió 8M fa una crida a les manifestants, “especialment les més joves”, a participar en un taller d’elaboració de pancartes. Durant el recorregut, que comptarà amb la participació tabals i dels grups de cultura popular, es faran aturades per donar lectura al manifest del 8M i penjar pancartes. Durant la mobilització hi haurà un punt lila mòbil que atendrà les dones que se sentin agredides.

El manifest de la Comissió 8M recull reivindicacions com la defensa dels drets laborals i socials de les dones, la protecció de les treballadores sexuals i la denúncia de la violència institucional i l’estigma. . Reivindicacions com les pensions dignes, la denúncia del racisme i l’exclusió, la reclamació de serveis públics lliures de violències patriarcals i la defensa d’una escola pública laica i feminista estan entre les demandes.

La manifestació del 8M serà unitaria i diversa
To Top