Terrassa

L’alcalde de Terrassa valora l’aposta pel túnel d’Horta

Ballart demana, però, que la infraestructura s’acabi executant

Jordi Ballart, alcalde de Terrassa / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha rebut “amb satisfacció” l’anunci de la Generalitat, en l’acord de la llei de pressupostos per al 2024, que aquest any s’iniciarà la licitació per a l’estudi informatiu que determinarà la viabilitat del projecte ferroviari del túnel d’Horta, que suposaria una nova connexió entre Barcelona i el Vallès a través d’un nou túnel ferroviari sota Collserola, que uniria la part est de Barcelona amb Cerdanyola (parc Alba) i la Universitat Autònoma, Barberà del Vallès, Sabadell i Terrassa.

La Generalitat també estudia l’opció d’un nou túnel que uneixi Sant Cugat amb Barcelona per augmentar la capacitat de la xarxa de FGC, assolint una reducció del temps de viatge de pràcticament 15 minuts i multiplicant per 2,5 la capacitat actual de transport, passant de 60 a 150 milions de viatges anuals.

L’Ajuntament de Terrassa recorda que ha defensat des del 2010 el desenvolupament ferroviari previst al Pla Territorial Metropolità de Barcelona que contemplava la nova connexió entre Barcelona i el Vallès a través del túnel d’Horta

Segons Ballart, des de Terrassa “apostem perquè les dues opcions siguin viables, perquè creiem que ambdues propostes són molt necessàries. Fa temps que reivindiquem insistentment que es consideri estudiar la viabilitat del túnel d’Horta, ja que aquesta connexió donaria la cobertura territorial que manca entre les poblacions del Vallès Occidental”.

Un salt endavant

A més, “suposaria un salt endavant en la mobilitat dels terrassencs i terrassenques, amb tres noves estacions a les zones de la ciutat que encara no estan cobertes i, sobre tot, amb una connexió directa amb la Universitat Autònoma i altres zones de Barcelona, importants per al desenvolupament econòmic, com és el 22@”. L’alcalde valora “positivament” l’anunci de l’estudi de viabilitat, “tot i que és molt important i seguirem pendents perquè no acabi en un informe l’any 2025, sinó que l’actuació s’acabi incorporant als pressupostos”.

L’Ajuntament de Terrassa recorda que ha defensat des del 2010 el desenvolupament ferroviari previst al Pla Territorial Metropolità de Barcelona que contemplava la nova connexió entre Barcelona i el Vallès a través del túnel d’Horta per connectar Cerdanyola (parc de l’Alba), la Universitat Autònoma, Barberà del Vallès, Sabadell i Terrassa amb la L3 a Mundet i arribant algun dia a la nova centralitat de l’estació intermodal de la Sagrera.

“A la UAB aquesta línia es preveia que es connectés amb la xarxa d’FGC existent i també es preveia que entre Sabadell i Terrassa aparegués una nova connexió ferroviària per la N-150. També, es feia incís en la necessitat d’incloure la futura estació de Terrassa sud en l’estudi informatiu que finalment es faci perquè malgrat els recents perllongaments dels FGC a Sabadell i Terrassa, gran part de la ciutadania del Vallès Occidental continua sense disposar d’estació ferroviària a menys d’1 km”, agrega el govern municipal.

Ampliació del Parc Audiovisual

La Generalitat també ha anunciat una partida de 100 milions d’euros fins al 2026 per a iniciar les obres i operacions necessàries per al desenvolupament del Catalunya City a l’Edifici de Turbines de Catalunya Media City i al Parc Audiovisual de Catalunya (PAC) a Terrassa.

Parc Audiovisual, a l’antic Hospital del Tòrax / NEBRIDI ARÓZTEGUI

“És l’impuls que estàvem esperant per consolidar el Parc Audiovisual com a estudi de producció audiovisual de referència i motor de diversificació de l’economia local, tal com indicàvem al Programa de Govern”, ha declarat Ballart. L’alcalde assegura que “ho hem treballat molt, el PAC sempre ha estat una aposta ferma d’aquest govern i la dotació pressupostària ho posa en valor”.

L’aposta del projecte de pressupostos per la sanitat, l’educació, la seguretat i la lluita contra la sequera “es rep com a una bona notícia, tot i que hem de ser curosos en com s’acaba materialitzant la proposta i en quines polítiques incidiran directament al territori, és per això que les reunions que vam plantejar amb la comissió mixta Generalitat-Ajuntament de Terrassa són primordials per continuar fent el seguiment intensiu de tot allò que ha de revertir en la millora de la nostra ciutat”, segons Ballart.

L’alcalde de Terrassa valora l’aposta pel túnel d’Horta
To Top