Cultura i Espectacles

Hi haurà nova edició d'”Operación Triunfo” a Prime i s’emetrà des de Terrassa

L’’èxit d’“Operación Triunfo” 2023, la primera edició que ha emès Prime Video ha portat la plataforma d’”streaming” a confirmar que hi haurà una nova temporada del “talent show musical”. Encara no se sap quan s’estrenarà, però des de Gestmusic, la productora del programa, asseguren que seguiran al Parc Audiovisual

La guanyadora, els finalistes i presentadors i responsables del programa, durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Terrassa / nebridi aróztegui

“Operación Triunfo” 2023 ha estat un èxit. Més de 3,5 milions d’espectadors únics estimats, amb un índex de fidelització del 85%, han gaudit del “talent show” (14 gales i més de 60 magazins “OT al día”) a través de Prime Video en la primera edició del concurs que ha emès la plataforma d’”streaming” i la quarta que ha acollit el Parc Audiovisual de Catalunya (PAC), a Terrassa. Tant és així que la companyia de servei de vídeo ja ha a anunciat una nova edició del programa, que mantindrà la relació amb la nostra ciutat, iniciada el 2017, quan es va recuperar el format.

Encara no se sap quan arribarà aquesta nova temporada, però arribarà. Així ho ha confirmat aquest dimarts des del PAC María José Rodríguez, responsable de continguts originals de Prime Video a Espanya. Aquesta edició “ha estat molt gratificant. No només ha complert expectatives sinó que les ha sobrepassat. Hem estat pioners, hem fet quelcom que no s’havia fet mai, un programa d’entreteniment en directe des d’una plataforma i crec que hem complert amb escreix”, ha assegurat Rodríguez. “Hi haurà segona temporada d’OT a Prime”, ha conclòs.

No ha donat detalls de quan es preveu que s’estreni la següent entrega del concurs, però preguntada per si podria ser aquest mateix 2024, ha indicat: “El format viu bé deixant-lo descansar, tenim davant uns artistes que es mereixen el temps necessari per créixer. No tenim encara clar quan serà, però és una de les variables que estem analitzant”.

FOTOS | Roda de premsa dels finalistes d’OT 2023

Tinet Rubira, director de Gestmusic (Banijay Iberia), la productora del “talent show” ha confirmat, a preguntes de Diari de Terrassa, que aquesta nova edició se seguirà emetent des del PAC. “Serà a Terrassa perquè la inversió que s’ha fet s’ha fet aquí. L’acadèmia està aquí, tenim un plató aquí. Tinc entès que s’hi han de construir platós més grans i m’agradaria estrenar-los. Que s’afanyin”, ha dit. “El Parc Audiovisual ens ofereix instal·lacions i comoditat. Podem tenir l’acadèmia i venir caminant al plató en tres minuts, ens ofereix un espai tancat, protegit, vigilat, enmig de la natura i no d’un polígon industrial… Terrassa ens dona molts avantatges”, ha assegurat, alhora que ha comentat que treballen amb moltes empreses locals. “Un cop vam estar estudiant una mica quin era l’impacte comercial d’una edició d’’OT’ en serveis a Terrassa i superava el milió d’euros entre hotels, taxis, menjar que comprem, les empreses que ens fan el càtering…”, ha assenyalat.

Respecte de l’èxit d’”OT 2023”, Rubira considera que un dels encerts ha estat tenir una bona presentadora, Chenoa, que va participar a “OT” 1, l’any 2001, i que ara tornava al format com a conductora. “El tron és teu i ningú el discuteix. Ningú dubta que ets la millor presentadora per a ‘OT’ from now on”, ha dit.

La Naiara, una justa guanyadora

D’altra banda, ha explicat que el canal 24 hores de YouTube ha tingut pics de 200.000 usuaris connectats a la vegada, que l’aplicació oficial tenia el 2018 800.000 usuaris registrats i que aquest dilluns n’hi havia ja 1,6 milions, que algunes setmanes han arribat als 8 milions de vots entre nominats i concursant preferit del públic i que aquest dilluns, se’n van rebre 1,2 milions per decidir el tercer, el segon i el primer lloc, que va ser per a la Naiara, una justa guanyadora.

La saragossana, de 26 anys, havia sortit tres cops “nòmada favorita”. Mai havia estat proposada pel jurat per abandonar l’acadèmia. Va obtenir la puntuació més alta a la primera semifinal i quatre de les vuit cançons de l’edició més escoltades a plataformes són d’actuacions seves.

Al llarg del programa se n’ha sortit amb nota de tots els reptes als quals s’ha enfrontat i la seva potència vocal ha captivat a molts. Ja feia setmanes que molts la veien guanyadora, però ella ha explicat aquest dimarts que “no sentia que guanyaria, sentia que estava treballant molt, com els meus companys, però no em passava pel cap que pogués guanyar. Era una possibilitat, com ho era per als altres, però no era quelcom que donés per fet”. “Estic molt contenta, súper feliç, encara no em crec el que està passant”, ha afegit.

Una de les seves passions és passejar-se amb el seu Audi tunejat (hi té 4 cors en comptes dels 4 cercles símbol de la marca) i molts ja bromejaven a les xarxes de com el modificaria amb els 100.000 euros de premi. De fet, aquest dimarts ha confessat que el primer que farà serà canviar-li el color i tunejar-lo més i que la resta de l’import l’invertirà “en la meva moguda, en el meu projecte i de moment, en guardar-lo”.

Els protagonistes d’“OT” 2023

Naiara, guanyadora: “He flipat amb el que he vist. Estic en xoc, això és molt boig”

“He obert el mòbil i les poques coses que he vist, he flipat. Estic en xoc. Això és molt boig”, ha expressat aquest dimarts la Naiara. Preguntada per la “maledicció” del guanyador, que no triomfa tant com el segon, la jove ha assegurat “que la Naiara ha vingut aquí per trencar aquesta regla”. “Qui hagi d’arribar lluny, hi arribarà, independentment del lloc en què hagi quedat”, ha indicat. Sobre la carrera que li espera, la saragossana ha comentat que el primer senzill que traurà “és el més real de mi, parla del que jo soc, del que potencio en mi”. A l’acadèmia “he trobat una mica el que vull fer i el que m’agrada, vull anar cap a un urbà melòdic, però si un dia em ve de gust fer una balada, la faré”, ha reconegut, obrint la porta a possibles sorpreses.

Ruslana i Paul, tercera i segon classificats: dos artistes amb grans dosis de personalitat i carisma

La Ruslana ha estat una de les concursants més rebels del programa, en el bon sentit de la paraula, i “una de les coses de les quals més orgullosa estic és d’haver-me mostrat natural”, diu. En aquest sentit, ha comentat que “a ‘OT’ he tingut el primer contacte amb la composició i buscaré que la meva música reflecteixi el que jo soc, amb un punt de rebel·lia i de rock and roll, però tinc tot un món per descobrir; tinc 18 anys i una vida molt llarga al davant”. Per la seva banda, el Paul ha indicat que “el que sé és que vull explicar històries amb la meva música, centrar-me a crear amb un pas tranquil i centrant-me en el punt important, que són les cançons, i buscant la meva veritat”. Tots dos tenen força personalitat.

Juanjo, Martin i Lucas, quart, sisè i cinquè classificats: podrien haver arribat més lluny, però estan satisfets

Per trajectòria podrien haver quedat més amunt en la classificació, però estan contents amb el resultat. “Hem arribat al final del programa, fent totes les classes. El podi ja era igual”, ha expressat en Lucas, que es decanta pel pop-rock. “Arribar a la final i tot el que hem après és el premi”, opina en Juanjo, a qui el programa li ha “obert un món de tot el que es pot transmetre cantant” i que voldria “poder explicar les meves històries amb les meves cançons”. “Ja tenia assimilat que no guanyaria. El meu objectiu era arribar a la final i estic súper content”, ha afirmat un Martin que voldria combinar l’actuació i la música i a qui a la gira li agradaria cantar la versió en euskera i català d’“Escriurem”, del terrassenc Miki Núñez, que, com ell, va quedar sisè en la seva edició, la del 2018 i amb qui alguns l’han comparat per la seva semblança física.

Chenoa , presentadora: “Volia aportar una part d’humanitat necessària”

Chenoa ha estat una de les grans triomfadores d’“OT” 2023. S’estrenava com a presentadora, per ella era “una gran responsabilitat” i ha convençut tant al públic com a la crítica. “Jo tinc ADN OT”, ha assegurat aquest dimarts, afirmant que els concursants l’havien recordat molts cops a ella i que els entenia molt. “Volia aportar aquesta part d’humanitat, que és tan necessària, la d’entendre els nois, que és el que més m’importava”, ha indicat. Assegura que els companys de la seva edició li han donat molt suport i que per a ella “tornar a casa 20 anys després ha estat una experiència i un màster a nivell professional i personal molt important” en el que ha sentit molt escalf per part de l’equip.

“Operación Triunfo” Gala final: Naiara es proclama guanyadora

To Top